Ind v nočnej Bratislave nevraždil, definitívne rozhodol súd

TA3 TASR
11.7.2019 10:40

Nishit Timothy, slovenský občan indického pôvodu, sa v roku 2017 v nočnej Bratislave zaplietol do tragického incidentu, pri ktorom smrteľne zranil Slováka. Súd teraz definitívne rozhodol, že nešlo o vraždu.

Potvrdil minuloročný rozsudok

Slovenského občana indického pôvodu trojčlenný senát odvolacieho Krajského súdu v Bratislave definitívne oslobodil spod obžaloby z vraždy, ktorá sa odohrala pred viac ako rokom aj pol v centre Bratislavy. KS na svojom verejnom zasadnutí tak potvrdil minuloročný rozsudok Okresného súdu Bratislava I.

indaa_ac1100ae-f682-ba93.jpg

"OS BA I správne rozhodol a vyhodnotil dôkazy. Prvostupňový súd vyložil, ktoré skutočnosti vzal za dokázané v prospech obžalovaného. Aj odvolací súd KS konštatuje, že skutok nebol trestným činom a konanie obžalovaného bolo v nutnej obrane. Súd nižšieho stupňa správne vyhodnotil, že došlo k verbálnemu aj fyzickému konfliktu medzi poškodenými a obžalovaným," uviedol okrem iného predseda trojčlenného senátu KS v odôvodnení rozsudku. Ako ďalej dodal, obžalovaný bol verbálne napadnutý a zdvíhal obe ruky nad hlavu. Priebeh incidentu bol zaznamenaný na viacerých kamerách. Rovnako bolo dokázané, že obe strany boli pod vplyvom alkoholu.

"V plnom rozsahu sa pridržiavam svojho odvolania a navrhujem KS, aby rozsudok prvostupňového súdu zrušil a vrátil mu na nové prejednanie a rozhodnutie," povedal pred vynesením verdiktu vo svojom záverečnom návrhu prokurátor KP v Bratislave. "Navrhujem odvolanie prokurátora ako nedôvodné zamietnuť," povedal obhajca obžalovaného. "Stále som veľmi smutný z tej udalosti, ktorá sa stala, no súhlasím s rozsudkom OS BA I," povedal na záver verejného zasadnutia Timothy.

Použil nôž

Jeho incident s dvoma mužmi sa odohral pred viac ako rokom a pol v centre Bratislavy. Odvolacieho konania sa zúčastnil Timothy a aj príbuzní obete. Odvolací súd sa zaoberal rozsudkom nižšieho súdu a odvolaním prokurátora KP.

Potýčka pre taxík sa odohrala počas noci na jeseň 2017 v centre Bratislavy, v blízkosti Veľvyslanectva SRN. Timothy použil nôž voči 37-ročnému Bratislavčanovi Branislavovi B., ktorý následkom rezného poranenia podľahol. Ďalšiemu poškodenému spôsobil rezné poranenia. Incidentu predchádzal verbálny konflikt, o čom svedčia aj kamerové záznamy. V minulosti mal byť Timothy údajne verbálne napádaný pre svoj pôvod. Útoky však na polícii nikdy neohlásil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok