Chuligánov hľadali po baroch, po obrovskej bitke sú aj zranení

TA3 TASR SITA
11.7.2019 08:37

Uzatvorená pešia zóna, zničená Ventúrska ulica, vyše sto zadržaných a zranení na ceste do nemocníc. Takto to večer vyzeralo v centre Bratislavy po obrovskej bitke futbalových chuligánov. Zasiahli proti nim ťažkoodenci, polícia ich zatýkala aj po baroch, kde sa ukrývali. Z výtržníctva obvinili 41 Poliakov a 15 Holanďanov.

Polícia uvádza, že zo zadržaných a zaistených osôb bolo 51 Bulharov, 41 Poliakov a 15 Holanďanov. Zranilo sa podľa nej 17 osôb z táborov fanúšikov. Bulharskí fanúšikovia na Slovensko prišli na štvrtkový futbalový zápas svojho tímu v Ružomberku. Poľskí a holandskí fanúšikovia zas chceli podľa polície narušiť stredajší zápas Slovana proti tímu z Čiernej Hory.

Pri hromadnej bitke poľských a bulharských futbalových fanúšikov v Bratislave zasiahlo viac ako 100 policajtov, informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. Podľa policajného prezidenta Milana Lučanského bolo zadržaných 107 osôb. Polícia na sociálnej sieti uviedla, že aktéri bitky sa schovávali aj v miestnych baroch.

"Aj napriek tomu, že polícia bola pripravená na možnosť narušenia verejného poriadku medzi fanúšikmi Slovana Bratislava a fanúšikmi poľských mužstiev, došlo na Ventúrskej ulici k náhodnému stretu medzi poľskými a bulharskými fanúšikmi, ktorý v momente prerástol do narušenia verejného poriadku,"
priblížila hovorkyňa.

Podľa Mihálikovej mala polícia informácie, že na futbalovom zápase medzi mužstvami ŠK Slovan a FC Sutjeska Nikšić sa zúčastnia aj rizikoví fanúšikovia poľských mužstiev a Ajaxu Amsterdam. Zvýšené bezpečnostné opatrenia preto prijala aj v širšom okolí futbalového štadióna a v centre mesta.

Bulharskí fanúšikovia mužstva Levski Sofia podľa polície na Slovensko prišli na štvrtkový futbalový zápas v Ružomberku. Hromadná bitka prepukla krátko po 21.00 na Ventúrskej ulici a na mieste zasahovali policajti, záchranári aj hasiči. "Policajti v súčasnosti okolnosti celej udalosti dokumentujú a vykonávajú všetky potrebné úkony s cieľom zákonne a nekompromisne postupovať voči narušiteľom verejného poriadku," doplnila hovorkyňa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok