Veľká bitka v centre Bratislavy, polícia nasadila ťažkoodencov

TA3 TASR
10.7.2019 22:33

Na Ventúrskej ulici v bratislavskom Starom Meste vo veľkom zasahovala polícia. Podľa očitého svedka sa tam pobili pravdepodobne futbaloví fanúšikovia, niektorí mali hovoriť po srbsky či po anglicky. Viacerých aktérov bitky zadržali policajti.

"Časť ulice je zdemolovaná, miesto je opáskované, sú tu policajní ťažkoodenci aj so psami," priblížil po udalosti jeden z Bratislavčanov. Na ulici okrem polície zasahovali aj hasiči a záchranári. "Viacero ľudí je zranených," doplnil svedok udalosti. Na Ventúrskej ulici v centre Bratislavy sa ozývali aj výbuchy, pravdepodobne išlo o pyrotechniku. Svedkovia incidentu uviedli, že výtržníci poškodili interiér minimálne jedného podniku, na ulici hádzali stoličky. Ich slová potvrdzujú aj videá z miesta konfliktu.

Zdroje televízie TA3 uvádzajú, že išlo o takzvaných ultras fanúšikov Cracovie Krakov, Levski Sofia a Ajaxu Amsterdam. Poľský a bulharský klub hrajú vo štvrtok zápasy s Ružomberkom a Dunajskou Stredou.

Polícia na sociálnej sieti informovala, že po hromadnej bitke v Starom Meste zadržala takmer 80 osôb. "Krátko po 21.00 h došlo na Ventúrskej ulici k narušeniu verejného poriadku futbalovými fanúšikmi cudzích krajín. Na mieste zasahovali desiatky poriadkových jednotiek, ktorí zadržali takmer 80 osôb," uviedla polícia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok