Armstrong neuspel so žalobou na antidopingovú agentúru

SITA
10.7.2012 09:55

Americký federálny súd zamietol žalobu bývalého cyklistu Lancea Armstronga na Antidopingovú agentúru USA. Sedemnásobný víťaz Tour de France obvinil USADA z hanobenia jeho mena.

Armstrong neuspel so žalobou na antidopingovú agentúru
SITA

Austinský federálny sudca Sam Sparks 80-stranovú žalobu zamietol s odôvodnením, že dokument je určený skôr pre mediálnu prezentáciu ako pre riadny právnický úkon. K samotnému predmetu podnetu sa nevyjadril. Do 20 dní to môžu Armstrongovi právnici skúsiť znova. Sparks im poradil, aby vyškrtli "nevhodné argumenty, rétorické a iné irelevantné pasáže".

"Podáme žalobu v znení, ktoré bude vyhovovať predstavám sudcu Sparksa," reagoval Armstrongov právnik Tim Herman pre Washington Post. Upravenú verziu by chcel podať najneskôr v stredu. 

USADA Armstronga obviňuje z užívania podporných zakázaných prostriedkov počas jeho kariéry. Slávny cyklista sa na súde v Austine bráni, že obviňovanie jeho osoby z dopingu bez súdneho preukázania viny narúša jeho ústavné práva.

Americký cyklista dodnes odmieta tvrdenia, že by kedykoľvek užil podpornú látku a zároveň tvrdí, že šéf USADA Travis T. Tygart naňho "poľuje" s cieľom pomstiť sa mu. Rodák z texaského mesta Plano, ktorý vyhral Tour de France v období rokov 1999 - 2005, je už v cyklistickom "dôchodku" a v prípade, že by mu dokázali doping, prišiel by o všetkých sedem titulov z najprestížnejších cyklistických pretekov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok