Fico začal riešiť svoju bytovú otázku. Blahovi pomôže s Esetom

TA3 SITA
9.7.2019 15:37

Poslanec Ľuboš Blaha, ktorý čelí žalobe firmy Eset, má podporu Smeru aj Roberta Fica - sľúbil, že strana mu pomôže. Fico sa vyjadril aj k svojmu dlho skloňovanému bývaniu. Majiteľ jeho bytu v komplexe Bonaparte je totiž za mrežami a súd rozhodol o prepadnutí jeho majetku.

Fico začal riešiť svoju bytovú otázku. Blahovi pomôže s Esetom
TASR/Martin Baumann

Hľadá veľmi intenzívne

Predseda strany Smer-SD nechce byť s témou jeho bývania od septembra konfrontovaný. "Hľadám si bývanie, ja si to chcem v lete vyriešiť. Už nechcem byť od septembra konfrontovaný s touto témou. Robím na tom veľmi intenzívne," povedal na tlačovej besede expremiér. Dlhodobo si prenajíma byt v komplexe Bonaparte od odsúdeného Ladislava Bašternáka. Pred komplexom sa viackrát konali protesty, ktoré organizovala opozícia. Na protestoch vyzývali politici aj široká verejnosť Fica, aby sa vysťahoval z bytu daňového podvodníka.

Bašternákovi v marci potvrdil Krajský súd v Bratislave päťročný nepodmienečný trest. Zároveň rozhodol aj o prepadnutí jeho majetku. Podnikateľa uznali vinným z trestného činu neodvedenia dane a poistného. Bašternák ešte pred rozsudkom previedol všetky nehnuteľnosti na manželku a ďalšie spriaznené osoby. V osobnom vlastníctve mu zostal iba byt v komplexe Bonaparte, ktorý obýva bývalý premiér, v súčasnosti poslanec Fico. Súd na zostatkový majetok podnikateľa v máji vyhlásil konkurz.

Podľa expremiéra by mali žalovať ruský rezort

Fico reagoval aj na to, že firma Eset podala žalobu na poslanca Ľuboša Blahu za jeho vyjadrenia na adresu firmy Eset. Poslanec má podporu predsedu strany. "Ak bude potrebovať podporu zo strany Smeru-SD aj z hľadiska právnej podpory, tak ju dostane," povedal Fico na tlačovej besede.

Ak Eset chce podať na niekoho žalobu, mal by ju podľa Fica podať na ministerstvo zahraničných vecí Ruskej federácie. "My dnes veríme hocičomu, čo napíše ministerstvo zahraničných vecí USA. Hocijaký drbko z lesa, prepáčte za výraz, z tretieho sektora niečo povie, objaví sa to v správe od USA a berie sa to ako hotová vec. Pokiaľ viem, ministerstvo zahraničných vecí Ruskej federácie nespolupracuje s tretím sektorom na Slovensku a v správe ministerstva sa objavila informácia, že Eset je napojený na CIA," uviedol Fico. Eset je podľa ruského ministerstva zahraničných vecí napojený na americké tajné služby. Písal o tom denník SME.

Denník SME informoval, že firma Eset podala žalobu na poslanca Ľuboša Blahu za jeho vyjadrenia na adresu firmy. Firma ešte začiatkom mája poslala Blahovi predžalobnú výzvu, keďže ich podľa predstaviteľov Esetu na sociálnych sieťach dlhší čas dráždil. Blaha na svojom facebookovom profile napríklad Eset kritizoval a jej majiteľov označoval za oligarchov, ktorí vlastnia médiá a platia viacerých politikov. O Esete natočil sériu videí, v ktorých sa snaží firmu zdiskreditovať. Napríklad v nich tvrdí, že Eset je napojený na americkú tajnú službu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok