Požiar napáchal škody, zničil úrodu a ohrozoval blízke domy

TA3 TASR SITA
8.7.2019 18:42

Suché počasie a vysoké teploty spôsobili ďalšie požiare. Hasiči bojovali s plameňmi na viacerých miestach. Pri Piešťanoch poškodili pracovný stroj a pri Martine oheň zničil pole s obilím, pričom ohrozoval aj rodinné domy.

Pri Vodárenskom múzeu

Hasiči zasiahli aj v hlavnom meste pri Vodárenskom múzeu na Devínskej ceste a tiež v lesnom teréne v katastri horehronskej obce Bystrá. V Bratislave hasili požiar trafostanice. "Na mieste je 25 hasičov so šiestimi vozidlami," informovali z Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave.

Na Horehroní musia riešiť požiar, ktorý vypukol v nedostupnom lesnom teréne. "Hasiči smerovali k požiarisku peši viac ako hodinu, pričom po ďalšou prieskume bol na zásah vyžiadaný vrtuľník Letky Ministerstva vnútra SR," informovala Zuzana Farkasová z Prezídia HaZZ. Vrtuľník čerpal vodu z vodnej nádrže Krpáčovo. "Na mieste zasahujú hasiči z modulu pozemného hasenia požiarov v prírodnom prostredí skupina Stred a príslušníci z Brezna, Zvolena a Banskej Bystrice" dodala Farkasová.

Museli uzavrieť cestu

Požiar, ktorý si okrem zásahu hasičov vyžiadal aj uzavretie cestnej komunikácie II. triedy v jeho blízkosti, vypukol aj na poliach v katastri obce Prašník. Informovala o tom Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

"Požiar vypukol po 13.30 h, zasiahol pracovný stroj a dve polia v katastri obce Prašník," priblížila. Na mieste podľa jej slov zasiahli profesionálni hasiči z Piešťan a Trnavy a členovia dobrovoľných hasičských zborov z Vrbového, Prašníka a obce Pobedim. "Pri udalosti sa doposiaľ nikto nezranil," dodala Farkasová.

Požiar obilia vypukol aj pri železničnej trati v Sučanoch smerom na Vrútky, informovala žilinská krajská polícia na svojej facebookovej stránke. Policajti asistovali pri ochrane obyvateľov. Požiar uhasili.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok