Vifonky musia zmeniť obal, predávať sa budú naďalej

TASR
9.7.2012 18:28

Slepačie, bravčové i kuracie instantné rezancové polievky Vifon by sa už na pultoch slovenských predajní nemali vyskytovať. Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR totiž ešte 27. júna 2012 nariadila ich stiahnutie z predaja. Informoval o tom denník Sme.

Vifonky musia zmeniť obal, predávať sa budú naďalej
TA3

Polievky vietnamského výrobcu prikázali inšpektori stiahnuť, pretože názvom a obalom zavádza spotrebiteľov. "Instantné rezancové polievky sú označované ako bravčové, kuracie, slepačie a podobne, pritom neobsahujú bravčové, kuracie, slepačie mäso, ale len ich arómu," informujú veterinári na svojom webe. Podľa inšpektorov aj obal instantnej polievky je "zavádzajúci a nezodpovedá skutočnému obsahu balenia."

Spoločnosť Vifon je spolu s firmou Acecook Vietnam dominantným výrobcom instantných rezancových polievok a ďalších tradičných jedál vo Vietname, odkiaľ tieto výrobky exportuje do 40 krajín sveta, vrátane Ruska, Spojených štátov a Nemecka.

Ján Štulc zo ŠVPS SR pre Sme povedal, že Vifonky ich distribútor nemusí z predaja stiahnuť, stačí ich len prebaliť, či nalepiť na ne korektný štítok. "Po správnom označení týchto instantných polievok je možné ich predávať. Spotrebiteľ bude mať pravdivé informácie, na základe ktorých sa rozhodne o ich kúpe," povedal Štulc.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok