Wiggins potvrdil žltý dres, P. Velits v časovke 7., P. Sagan 105.

SITA
9.7.2012 18:20

Brit Bradley Wiggins sa stal víťazom utorňajšej časovky na 41,5 km z Arc et Senans do Besanconu, ktorá bola deviatou etapou cyklistickej Tour de France. Tridsaťdvaročný jazdec tímu Sky prvenstvom potvrdil svoje postavenie lídra a do žltého dresu sa oblečie aj v stredajšej etape.

Wiggins potvrdil žltý dres, P. Velits v časovke 7., P. Sagan 105.
SITA

Jazda proti chronometru vyšla aj Slovákovi Petrovi Velitsovi, ktorý obsadil 7. miesto (+1:59 min na Wigginsa). Pri svojom štvrtom štarte na TdF dosiahol ôsme umiestnenie v najlepšej desiatke. Ďalší slovenskí zástupcovia v časovke stratili. Martina Velitsa klasifikovali na 90. pozícii (+6:22 min), Peter Sagan obsadil s odsupom 6:46 min na Wigginsa 105. priečku.

"Časovka mi vyšla, sám som po jej absolvovaní bol zvedavý, na aké umiestnenie bude môj čas stačiť. V závere mi už trocha dochádzali sily. Myslím, že môžem byť s výsledkom spokojný. Neprekvapilo ma, že v popredí sme traja z nášho tímu. Tony Martin už vyhral majstrovstvá sveta v tejto disciplíne, ja som slovenský majster, Sylvain Chavanel je francúzsky. Čaká nás teraz deň voľna, počas ktorého si musíme oddýchnuť pred ďalšími náročnými kilometrami. Máme s Levi Leipheimerom ambície na celkové umiestnenie, ale musíme sa poriadne oproti prvému týždňu zlepšiť," povedal v rozhovore pre Eurosport Peter Velits.

Wiggins dosiahol prvé víťazstvo na Tour v kariére. V cieli časovky mal náskok 35 sekúnd pred krajanom a tímovým kolegom Christopherom Froomom. Tretí skončil Švajčiar Fabian Cancellara s odstupom 57 sekúnd. Z favoritov na celkové prvenstvo obsadil Austrálčan Cadel Evans 6. pozíciu, Vincenzo Nibali bol ôsmy. Wiggins vedie v celkovom poradí o 1:53 min pred Evansom, na 3. miesto pred Vincenza Nibaliho sa posunul Christopher Froome.

Rozhovor s bratmi Velitsovcami

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok