Ajaxom Amsterdam remizoval s AZ Alkmaar 2:2

TA3
16.10.2011 18:26

Šláger 9. kola holandskej najvyššej futbalovej súťaže medzi Ajaxom Amsterdam a AZ Alkmaar priniesol remízu 2:2. Pred zápasom nešetril tréner Ajaxu Frank de Boer chválou na svojho súpera - Alkmaar vyhral sedem z ôsmich zápasov, čo mu zabezpečilo prvé miesto v tabuľke a 4 –bodový náskok pred druhým Eindhovenom, kým Ajax sa usadil na 4 –tom mieste.

Ajaxom Amsterdam remizoval s  AZ Alkmaar 2:2


Alkmar sa ujal vedenia už v 14 –tej minúte gólom Breta Holmana po chybe domácej obrany, brankár sa mohol len bezmocne prizerať, ako sa mu lopta kotúľa do siete.

A skvele hrajúci Holman mal prsty aj v druhom góle hostí – krásne posunul loptu nabiehajúcemu Beerensovi, ktorý sa v koncovke nemýlil – Alkmaar viedol v rozpätí 6 –tich minút už 2:0.
Ajax sa však po prestávke rýchlo spamätal – v 47 –mej minúte
Dirk Marcellis fauloval prenikajúceho Boerrigtera a rozhodca bez váhania odpískal penaltu.

Miralem Sulejmani sa zo značky pokutového kopu nemýlil a znížil na 1:2 z pohľadu domácich.

Potom však prišla ďalšia nepríjemnosť pre  Ajax – v 70 –tej minúte dostal druhú žltú kartu Eyong Enoh, čo znamenalo automaticky vylúčenie, zvyšok tímu musel 20 minút hrať v početnom oslabení.

Alkmaar mal veľkú šancu spečatiť cenné víťazstvo, ale striedajúci  Benshop spálil tutovku.

Potvrdilo sa známe – nedáš – dostaneš - Ajax vyrovnal na konečných 2:2 v 82. minúte zásluhou Thea Janssena.
Zo strateného duelu bol napokon aspoň bod, Alkmaar však zostal na čele tabuľky s 22 –oma bodmi, na krk mu dýchajú 20 –bodoví Eindhoven a Twente Enschede, Ajax je so 16 –timi bodmi stále na 4 –tom mieste.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok