Vladimir Kličko zostáva svetovým šampiónom, knokautoval Thompsona

SITA
8.7.2012 16:24

Ukrajinský profesionálny boxer Vladimir Kličko zostáva svetovým šampiónom v superťažkej hmotnostnej kategórii v organizáciách WBA, WBO, IBF a IBO.

Vladimir Kličko zostáva svetovým šampiónom, knokautoval Thompsona
SITA

Tridsaťšesťročný pästiar (nar. 25. 3. 1976) zdolal v sobotňajšom večernom dueli na futbalovom štadióne vo švajčiarskom Berne pred 25 000 divákmi vyzývateľa Tonyho Thompsona z USA k.o. (pred časovým limitom) a udržal si opasky šampióna v spomenutách asociáciách. Ringový rozhodca musel duel, vypísaný na 12 kôl, predčasne ukončiť v 6. kole, keď Kličko zasypal svojho o štyri roky staršieho súpera ťažkými údermi.

"Nebolo to vôbec jednoduché a ľahké. Tony nepodal zlý výkon, snažil sa, ale ja som to po ´oťukávacom´ začiatku v ďalšom priebehu zvládol bez väčších problémov. Pred duelom som síce nemal nijaké pochybnosti, že by som mohol zaváhať, ale človek nikdy nevie. Veril som si, že som dobre pripravený najmä po fyzickej stránke. Z víťazstva mám pochopiteľne radosť, som spokojný," uviedol po zápase Vladimir Kličko.

Rodák zo Semipalatinska dosiahol už šestnásty triumf v rade, celkovo má v profiringu na konte 58 víťazstiev (z nich 51 k.o.) v 61 súbojoch. Mladší z bratov Kličkovcov pripravil pekný darček svojmu americkému trénerovi Emanuelovi Stewardovi, ktorý práve v sobotu oslavoval 68. narodeniny. "Tonyho je veľmi ťažké zdolať, dával si pozor na pravačku Vladimira. Napokon však neodolal," skonštatoval Steward, ktorému diváci zaspievali k narodeninám aj "Happy Birthday".

Zlatý olympijský medailista z OH 1996 v Atlante Vladimir Kličko zdolal Tonyho Thompsona už druhýkrát. Pred štyrmi rokmi v júli 2008 v nemeckom Hamburgu tiež knokautoval svojho protivníka, vtedy v 11. kole. Tentoraz sa Kličkov americký súper, boxujúci v opačnom garde, musel predčasne porúčať z ringu v 6. kole, hoci už predtým v piatom kole sa ocitol na podlahe a rozhodcovia ho počítali. "Vladimir je perfektný boxer, aj po druhý raz ma zdolal zaslúžene. Dokázal, že nie nadarmo je už už dlhší čas šampiónom v najťažšej váhe. Ja som však v poriadku a pripravený prijať ďalšie výzvy," poznamenal 40-ročný Tony "Tiger" Thompson, pre ktorého to bola v sobotu celkovo tretia prehra v doterajších 39 profidueloch (z 36 úspechov zvíťazil 24-krát k-o.).

Bratia Kličkovci sú v ostatných rokoch dominantnými postavami v najťažšej kategórii v profesionálnom ringu, ešte sa nechystajú do "dôchodku" a nemyslia na koniec kariéry. Kým Vladimir je svetovým šampiónom v organizáciách WBA, WBO, IBF a IBO, jeho takmer o päť rokov starší brat Vitalij (nar. 19. 7. 1971) bude onedlho obhajovať svoj titul v organizácii WBC, a to 8. septembra v Moskve. O pár dní 41-ročný Vitalij Kličko nastúpi o dva mesiace do ringu proti 27-ročnému nemeckému pästiarovi Manuelovi Charrovi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok