Víťaz Gira d´Italia Hesjedal odstúpil z Tour de France

SITA
7.7.2012 14:51

Kanadský líder tímu Garmin-Barracuda Ryder Hesjedal po 6. etape cyklistickej Tour de France z Épernay do Metz, na ktorej triumfoval Slovák Peter Sagan, pre zranenie nohy už nebude pokračovať. Preteky tak už opustilo 16 pretekárov.

Víťaz Gira d´Italia Hesjedal odstúpil z Tour de France
SITA

"Bol som v dobrej forme a v pohode. Musím sa však teraz dať dokopy a koncentrovať sa na olympijské hry," uviedol Hesjedal. "Je to sklamanie, ale on sa vráti," napísal šéf exekutívy tímu Jonathan Vaughters na internetovej sociálnej sieti Twitter.

Víťaz tohtoročného Gira d´Italia Hesjedal utrpel v piatok v rámci hromadného pádu približne 26 kilometrov pred cieľom v rýchlosti asi 60 km/h hematóm na bedrovom kĺbe.

"Mysleli sme si, že indispozícia sa do soboty zmierni, ale nestalo sa. Problémom je, že takmer vôbec nemôže ohnúť nohu. Dnes ráno mal pochmúrnu náladu, príliš sme ani nehovorili o jeho štarte," prezradil Vaughters pred sobotňajšou 7. etapou TdF 2012 z Tomblaine do La Planche des Belles Filles (199 km).

Z pretekov musel odstúpiť aj ďalší jazdec zoskupenia Garmin-Barracuda Tom Danielson - Američan má poranené rameno aj krk a viaceré odreniny po celom tele. Belgičan Johan Vansummeren sa tiež nevyhol pádu a do cieľa prišiel s odreninami na chrbte a zadnej časti tela.

Vaughters sa vyjadril, že tím musí vydržať do prvého dňa voľna, ktorý je naplánovaný na utorok: "Treba si stanoviť nové ciele. Ak sa dostaneme cez tieto nešťastné dni a zotavíme sa, myslím si, že sa budeme držať našej agresívnej hry."

Jediným jazdcom formácie Garmin-Barracuda, ktorý sa zatiaľ dokázal vyhnúť všetkým pádom a podobným incidentom, je Ír Daniel Martin.

Po piatkovej 6. etape prestížnych cyklistických pretekov Tour de France z Épernay do Metz, na ktorej si pripísal svoj tretí triumf Slovák Peter Sagan, už nie je zo zdravotných dôvodov - prevažne pre zranenia z pádov - v pelotóne 16 pretekárov. Menoslov konkrétne tvoria Tom Danielson, Ryder Hesjedal, Robert Hunter (všetci Garmin-Barracuda), Imanol Erviti, Iván Gutiérrez, Jose Joaquín Rojas (všetci Movistar), Maarten Wynants, Maarten Tjallingii (Rabobank), Mikel Astarloza, Amets Txurruka (obaja Euskaltel-Euskadi), Marcel Kittel (Argos-Shimano, v tomto prípade išlo o žalúdočnú virózu), Konstantin Sivcov (Sky), Hubert Dupont (AGR2-La Mondiale), Óscar Freire (Kaťuša), Wout Poels (Vacansoleil-DCM) a Davide Vigano (Lampre).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok