Seničania idú do odvety EL-UEFA s dobrým výsledkom

SITA, TA3
6.7.2012 12:49

Futbalisti FK Senica remizovali v úvodnom stretnutí 1. predkola Európskej ligy UEFA na ihrisku MTK Budapešť 1:1 a vytvorili si tak dobrú pozíciu pred domácou odvetou.

Seničania idú do odvety EL-UEFA s dobrým výsledkom
SITA

Finalista Maďarského pohára začal zápas lepšie a po polhodine hry sa vďaka presnému zásahu Jánosa Lázoka dostal do vedenia. Po polčasovej prestávke zverenci trénera Zdeňka Psotku zlepšili pohyb a častejšie sa dostávali do šancí.

Aktivita Seničanov potom prispela k získaniu početnej výhody, pretože portugalský rozhodca Ferreira vylúčil v 56. min Kálnoki-Kisa a o dve minúty na to vyrovnal Ronaldo Blackburn na 1:1. Lenže, o osem minút neskôr dostali futbalisti z hlavného mesta Maďarska veľkú príležitosť na druhý gól. Po faule Petra Pavlíka v pokutovom území na Jánosa Lázoka kapitán MTK József Kanta nepremenil pokutový kop. Seničania tak pôjdu do odvety so sľubným výsledkom 1:1. "Nemôžem byť spokojný s prvým polčasom, v ktorom bol súper lepší," povedal po zápase tréner FK Senica Zdeněk Psotka. "Po vylúčení súperovho hráča po zmene strán sa nám podarilo vyrovnať. Domnieval som sa, že si v početnej prevahe dokážeme so situáciou na ihrisku poradiť ďaleko lepšie," dodal tréner Záhorákov.

Prezident senického klubu Viktor Blažek ešte pred zápasom avizoval, že to bude vyrovnané stretnutie a remízový rezultát na Štadióne Nándora Hidegkutiho to aj potvrdil. "Výsledok 1:1 je pre nás veľmi dobrý. Pohárová matematika je jasná: gól na ihrisku súpera platí dvojnásobne," povedal po zápase Viktor Blažek. "MTK je nepríjemným, behavým súperom, čo v zápase aj potvrdil a aj v oslabení nás zatlačil. Báli sme sa, že inkasujeme druhý gól. Nariadený pokutový kop proti nám bol veľmi prísny. Nebolo to z našej strany optimálne, ale výsledok je dobrý. Pred odvetou je všetko otvorené," povedal po stretnutí v Budapešti prezident FK Senica.

V zápase boli strelecky aktívnejší Seničania, ktorí do priestoru bránky Lajosa Hegedüsa poslali päť streleckých pokusov, zatiaľ čo hráči MTK vystrelili medzi tri Kameschove žrde len dvakrát. Agresívnejšie hrali podľa názoru portugalských rozhodcov Maďari, ktorí celkovo faulovali dvadsaťjedenkrát, kým Seničania len trinásťkrát. Túto štatistiku napokon potvrdzuje aj jedna červená a tri žlté karty pre finalistu Maďarského pohára, ktorý postúpil po prvenstve v NB II do najvyššej súťaže. Portugalčan Ferreira napomínal Seničanov len dvoma žltými kartami.
Odveta sa v Senici uskutoční vo štvrtok 12. júla od 19.30 h.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok