Českom prešla ďalšia vlna búrok, zmietla aj festival Rock for People

TASR
6.7.2012 06:31

Silné búrky, ktoré vo štvrtok popoludní a večer opäť zasiahli väčšinu Čiech, na mnohých miestach skomplikovali dopravu a prerušili hlavný program hudobného festivalu v Hradci Královom.

Českom prešla ďalšia vlna búrok, zmietla aj festival Rock for People
CTK

Podľa stránky spravodajskej televízie ČT24 boli po prívalových dažďoch na mnohých miestach zaplavené vozovky, inde vodičov trápilo krupobitie. Najhoršie následky však mal prudký nárazový vietor, ktorý pováľal stromy a lámal konáre, takže na desiatkach miest zostali neprejazdné cesty.

Problémom sa tradične nevyhla ani železničná doprava. Kvôli zataraseným koľajam, na ktorých ležali kmene stromov, okolo 21.00 h prerušili prevádzku na štyroch miestach v južných, stredných a východných Čechách. Trate by mali byť ráno opäť prejazdné.

Búrka sa prehnala aj Prahou, ale až na zaplavený Lochkovský tunel v smere na diaľnicu D1 nespôsobila väčšie problémy.

Silná búrka prinútila organizátorov dočasne prerušiť hudobný festival Rock for People v Hradci Královom, informoval portál iDNES.cz. Tisíce ľudí utiekli pred dažďom a víchrom, ktorý roztrhal stánky s občerstvením i väčšie stany na sedenie. V jednej chvíli sa areál ponoril do tmy, lebo vypadol prúd. Záchranári ošetrovali aj niekoľko zlomenín.
Program sa následne pomaly rozbiehal, ale len v hangároch, pričom osvetlenie zatiaľ zabezpečujú iba generátory. Dve hlavné pódiá Staropramen a T-Mobile sú pod vodou a nefungujú. Nevystúpi ani hlavná hviezda, kapela Faith No More. "Počas noci to chceme dať do poriadku," povedal iDNES.cz hovorca festivalu Jiří Hlinka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok