IFAB rozhodne o použití technológií

TASR
5.7.2012 13:40

Medzinárodný výbor pre pravidlá (IFAB) je pripravený na schválenie technologickej pomoci rozhodcom na bránkovej čiare, aby ju Medzinárodná futbalová federácie (FIFA) mohla využiť už na finálovom turnaji MS 2014.

IFAB rozhodne o použití technológií
SITA

Ešte pred dvoma rokmi zastával prezident FIFA Sepp Blatter nesúhlasný postoj k zavedeniu sofistikovaných technológií a moderných pomôcok pre rozhodcov pri sporných gólových momentoch. Teraz bude práve prvý muž svetového futbalu pomáhať pri definitívnom rozhodnutí, či možno akceptovať dva nové systémy. IFAB môže dať svoj súhlas jednému, ale i obom technologickým systémom - "Jastrabiemu oku" i "GoalRef".

Blatter sa stal zástancom technológie pri posudzovaní gólových situácií na bránkovej čiare po tom, ako na MS 2010 hlavný arbiter Angličanom neuznal gól v dueli proti Nemecku. V júni Blatter označil technológiu za "nevyhnutnú" po tom, ako Angličania na EURO 2012 profitovali z chyby rozhodcu v dueli s Ukrajinou, keď stopér John Terry vykopával evidentne loptu tesne spoza bránkovej hry za stavu 0:1 pre Albión, pričom nielenže neplatil regulárny gól, ale ani nebola prerušená hra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok