KDH, Most-Híd a SDKÚ-DS sa dohodli na spolupráci

SITA, TA3
4.7.2012 12:03

Cieľom je prirodzená spolupráca hodnotovo a programovo blízkych strán, ktorá nevzbudí len očakávania, ale prinesie konkrétne výsledky, vravia predsedovia KDH, Most-Híd a SDKÚ-DS

Opozičné strany KDH, Most-Híd a SDKÚ-DS sa dnes dohodli na spolupráci v európskych, ale aj vnútropolitických otázkach. "Spoločné základy, dlhoročná osvedčená spolupráca, členstvo v Európskej ľudovej strane a podobné pohľady na riešenie sociálnych, ekonomických či kultúrnych otázok občanov nielen na Slovensku ale aj na európskej pôde, sú dobrým predpokladom pre spoluprácu v odpovediach na výzvy, ktorým čelia denne naši občania, Slovensko ale i celá Európa," uviedli vo vyhlásení po rokovaní predsedovia KDH, Most-Híd a SDKÚ-DS.

Pripravované opatrenia vlády, ako zvyšovanie daní, odvodov a rôznych poplatkov podľa ich slov zaťažia občanov, znížia hospodársky rast a zvýšia nezamestnanosť. Tri opozičné strany preto budú hľadať spoločné iniciatívy, ktoré budú ponúkať skutočné riešenia problémov občanov predovšetkým na úrovni parlamentu, čo môže byť základom pre spoluprácu s inými opozičnými stranami. "Našim cieľom je prirodzená spolupráca hodnotovo a programovo blízkych strán, ktorá nevzbudí len očakávania, ale prinesie konkrétne výsledky," uzavreli Ján Figeľ, Béla Bugár a Pavol Frešo.

Lídri ľudových strán sa stretli v parlamente, rokovanie trvalo približne dve hodiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok