Tropické teplo si vyžiadalo ďalšiu obeť, vodiča autobusu

SITA, TA3
3.7.2012 16:21

Vysoké teploty sa zrejme stali osudné ďalšiemu človeku. Tento raz skolaboval 62-ročný vodič autobusu na stanici Mlynské Nivy v Bratislave. Muža sa snažili podľa pokynov operátora oživiť kolegovia a neskôr aj záchranári, ktorí dorazili na miesto. Ani tým sa to však nepodarilo a pacient zomrel.

Tropické teplo si vyžiadalo ďalšiu obeť, vodiča autobusu
SITA

"Pravdepodobne k tomu prispeli vysoké teploty," povedal ahovorca operačného strediska záchrannej služby Boris Chmel. V pondelok zaznamenalo Slovensko pravdepodobne prvú obeť horúčav. V noci z nedele na pondelok doviezli do ambulancie oddelenia urgentného príjmu košickej univerzitnej nemocnice na Triede SNP 94-ročnú ženu s kolapsom. Napriek úsiliu lekárov sa ju už nepodarilo zachrániť.

V tejto súvislosti primár oddelenia urgentného príjmu Zoltán Sidor zdôraznil, aby ľudia prijímali dostatok tekutín, pričom najmä starší ľudia by počas najväčších horúčav nemali vychádzať von a mali by sa vyhýbať zvýšenej fyzickej námahe. 

Počet kolapsov z extrémneho tepla každým dňom narastá. V pondelok záchranári uskutočnili 162 výjazdov ku kolapsovým stavom z tepla, do nemocnice previezli 86 ľudí. Cez víkend absolvovali celkovo 241 zásahov ku kolapsom z tepla, pričom 135 ľudí previezli do nemocnice. Horúčavy neustúpia ani v stredu, Slovenský hydrometeorologický ústav vydal na tento deň pre juhozápad krajiny výstrahu tretieho stupňa. Meteorológovia očakávajú teploty vzduchu od 34 do 38 stupňov Celzia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok