Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

URGOnight trénuje váš mozog pre dosiahnutie kvalitnejšieho spánku

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 5. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dobrý spánok je dôležitý pre náš organizmus, a aj preto sa vývojári snažia prichádzať so špeciálnymi zariadeniami, ktoré nás do ponoria do sveta snov. Najnovšie zariadenie URGOnight je navrhnuté pre zlepšenie spánku nositeľa prostredníctvom tréningu jeho mozgu s pomocou EEG.

Nositeľné zariadenie URGOnight je vybavené elektroencefalografom (EEG) a je založené na psychofyziologickom princípe nazývanom ako neuro-spätná väzba. To znamená sledovanie určitého druhu mozgovej činnosti v reálnom čase a potom s pomocou rôznych cvičení snaha o priamu reguláciu špecifických funkcií mozgu.

URGOnight

URGOnight má za cieľ zlepšiť spánok nositeľa tým, že ho vyškolí, aby vedel lepšie ovládať svoj senzomotorický rytmus, čo je rytmus mozgových vĺn v pokoji, ktorý by mal vyvolať hlbokú relaxáciu a v končenom dôsledku zlepšiť kvalitu spánku. Zariadenie so štyrmi elektródami pre meranie aktivity mozgy sa snaží pomáhať lepšie generovať tento senzomotorický rytmus mozgových vĺn.

URGOnight

Spárovaná mobilná aplikácia vedie používateľa pomocou rôznych cvičení k vytváraniu ideálneho stavu senzomotorického rytmu pre relaxáciu a spánok. Výrobca tvrdí, že asi po jednom mesiaci 20 minútového používania trikrát do týždňa, by mal používateľ dosahovať viditeľné výsledky. To znamená, že by mal byť schopný zaspať rýchlejšie a mať hlbší spánok cez noc bez častého prebúdzania. Zariadenie slúži na tréning, takže sa nemusí nosiť v noci v posteli.

Nositeľné zariadenie URGOnight je súčasťou start-up kampane na portáli Indiegogo, kde sa dá získať za finančnú podporu vo výške 249 dolárov. Maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 500 dolárov. Distribúcia prvých kusov je naplánovaná na december tohto roku.

URGOnight