V Bratislave sa zrútila päťpodlažná administratívna budova

TA3, TASR
1.7.2012 10:50

Na bratislavskej Plynárenskej ulici sa dnes ráno zrútila päťpodlažná administratívna budova s viacpodlažnou podzemnou garážou.

Na mieste bola naša kolegyňa Dominika Hyriaková:

Na bratislavskej Plynárenskej ulici sa dnes ráno zrútila päťpodlažná budova s viacpodlažnou podzemnou garážou. Podľa hasičov im udalosť nahlásili o 08.20 h. Budova bola neobývaná, keďže išlo o objekt pred kolaudáciou.
Na mieste udalosti zasahujú príslušníci Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta SR Bratislavy. "Bolo nasadených šesť kusov hasičskej techniky, 19 príslušníkov," informovalo operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave.
Podľa predbežných informácií sa v budove v čase jej zrútenia nenachádzali žiadne osoby. "Čo bolo príčinou pádu rozostavanej budovy, určenej na garážové státie, ukáže až ďalšie vyšetrovanie. V súčasnosti je miesto zabezpečené a vykonávame všetky potrebné úkony," uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.
Miesto zabezpečila aj polícia, ktorú o 08.15 h kontaktoval miestny obyvateľ s tým, že z novostavby vypadli okná. "Ihneď na to nás kontaktovali pracovníci HaZZ s tým, že na uvedenom mieste prišlo k pádu rozostavanej budovy," priblížila Kurucová.

Zrútená budova medzi rezidenčným centrom 3nity a rozostavanou výškovou budovou mala tri podzemné podlažia - garáže, a dve nadzemné podlažia, na vrchu malo byť údajne wellnesscentrum. Objekt podľa veliteľa zásahu nebol ešte skolaudovaný. Stavbyvedúci a majiteľ zrútenej budovy sú údajne na ceste.
Stavba sa zborila krátko po 08.00 h.

Investor zrútenej budovy začne po vyšetrovaní s jej obnovou

Investor zrútenej budovy na bratislavskej Plynárenskej ulici začne hneď po skončení vyšetrovania možných dôvodov narušenia statiky s opravou poškodenej časti. "Bude uvedená do pôvodného stavu podľa projektu," informovala Iveta Adamcová z developérskej skupiny Vara Group.


Poukázala na to, že momentálne najdôležitejším krokom je zistenie rozsahu poškodenia a zaistenie bezpečnej prevádzky. "Poškodená rozostavaná budova je funkčne samostatná a neovplyvňuje statiku postavených veží. Najväčšia škoda vznikla v oblasti wellness centra, ktoré bolo vo výstavbe, a čiastočne aj na parkovisku nachádzajúcom sa pod wellness centrom," priblížila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok