Polícia zatkla rektora policajnej akadémie

TA3, TASR
30.6.2012 07:34

Policajti zatkli rektora Akadémie Policajného zboru (PZ) v Bratislave Václava Krajníka a ďalších troch funkcionárov školy.

Policajti mali rektora zadržať doma, predtým v škole zatkli prorektora pre projektové riadenie a informatizáciu Tomáša Fazekaša, kvestora Igora Schnorrera a ďalšieho vedecko-technického pracovníka.

Všetci majú byť obvinení zo zneužitia právomocí verejného činiteľa. "O prebiehajúcej akcii som informovaný, polícia pracuje s rozviazanými rukami a budeme informovať hneď, ako to bude možné," povedal denníku Sme minister vnútra Robert Kaliňák.

Akciu riadila inšpekcia ministerstva vnútra a nemá mať nič spoločné so stredajšou (27. 6.) akciou Úradu boja proti korupcii v súvislosti s vyšetrovaním možného zneužitia eurofondov. Ako však poukázal denník, práve vtedy zhabané dôkazy mohli odhaliť dôkazy ďalšieho trestného činu. Policajti v stredu odniesli servery a viacero dokumentov.

V. Krajínka prezident za rektora vymenoval v januári 2011. Ako profesor sa zameriaval na zaisťovanie stôp. Ide vôbec o prvého rektora v histórii Slovenska, ktorého zatkla polícia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok