Razia u zakladateľa Megaupload bola ilegálna, vyjadril sa súd

SITA
28.6.2012 17:18

Novozélandskí policajti pri domovej prehliadke u zakladateľa stránky Megaupload porušili viaceré zákony a razia ako taká bola ilegálna. Vo štvrtok o tom rozhodol súd na Novom Zélande, kde je kontroverzný Kim Schmitz, známy aj ako Kim Dotcom, zadržiavaný.

Razia u zakladateľa Megaupload bola ilegálna, vyjadril sa súd
SITA

Operáciu vykonali 70 príslušníci novozélandských policajných jednotiek na žiadosť amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) a počas nej Dotcomovi zadržali množstvo osobných vecí vrátane počítačov. Zatiaľ ale nie je jasné, či bude mať štvrtkový verdikt nejaký vplyv na samotný proces s jedným z najznámejších podnikateľov v internetovom biznise.

Stránka Megaupload je registrovaná v Hongkongu, Dotcom však žije na Novom Zélande a viaceré jeho servery sú uložené v americkom štáte Virginia. To umožnilo americkej prokuratúre konať a požiadať o spoluprácu novozélandských policajtov. Tí počas zásahu zaistili niekoľko luxusných áut vrátane modelu Rolls Royce Phantom Drophead Coupé, ktorého hodnotu odhadli na viac ako 300-tisíc eur. Dotcomovi zobrali aj niekoľko mercedesov, dve brokovnice a viacero "umeleckých artefaktov".

Megaupload umožňoval užívateľom zdieľať rôzne súbory vrátane ilegálne stiahnutých filmov alebo hudobných albumov. Dotcomovi právnici však tvrdia, že za prípadný ilegálny obsah ich klient nie je zodpovedný.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok