Podporte pitbula z Rumunska, vyzvala SaS slovenskú vládu

TA3 TASR
10.4.2019 11:04

Európsky prokurátor nesmie ostať premárnenou príležitosťou pre Slovensko. Liberáli na tlačovej konferencii v stredu vyjadrili podporu rumunskej kandidátke na európskeho prokurátora Laure Kövesiovej.

Podporte pitbula z Rumunska, vyzvala SaS slovenskú vládu
SITA/AP

"Podľa našich informácií sa naša vláda stavia na stranu francúzskeho kandidáta Jeana-Francoisa Bohnerta. Chceme vyzvať vládu, aby zmenila postoj a podporovala rumunskú kandidátku," uviedol poslanec Národnej rady NR SR Alojz Baránik. Podľa jeho slov je rumunská kandidátka lepšou voľbou ako jej protikandidát z Francúzska. Ako uviedla poslankyňa NR SR Lucia Ďuriš Nicholsonová, rozpor spočíva v tom, že Rada EÚ nechce mať na mieste európskeho prokurátora "pitbula", akým je Kövesiová. "Boja sa toho, že by nastal rozpor medzi novými a starými členskými štátmi EÚ," poznamenala Ďuriš Nicholsonová.

Podľa slov poslankyne NR SR si liberáli myslia, že inštitút úradu európskeho prokurátora nie je dôležitý sám o sebe, ale tým, kto ho bude zastávať. "Kövesiová pozná náturu nových členských štátov EÚ," povedala poslankyňa. Ako poznamenala, je si istá, že keby bola na mieste európskeho prokurátora Kövesiová, korupcia pri eurofondoch a ani kauza slovenských farmárov by nebola zametená pod koberec.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok