Čaputová je na ďalšej sociálnej sieti, napísala prvý príspevok

TA3 SITA
1.4.2019 11:06

Zuzana Čaputová si ako novozvolená prezidentka založila aj účet na sociálnej sieti Twitter. Túto sieť využívajú na komunikáciu s voličmi, ale aj médiámi hlavne zahraniční politici.

Čaputová je na ďalšej sociálnej sieti, napísala prvý príspevok
TASR

Sleduje zahraničných partnerov

Čaputová sa vo svojom prvom tweete z noci 30. marca poďakovala v angličtine. Odvtedy ju začalo sledovať takmer 10-tisíc ľudí, ona sama sleduje takmer 50 účtov prevažne svojich zahraničných partnerov. Spomedzi slovenských predstaviteľov sleduje súčasného prezidenta Andreja Kisku, ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka a svojho súpera z druhého kola prezidentských volieb, eurokomisára Maroša Šefčoviča.

prezidentka-twwet_7f000001-d44b-c313.jpg

Na zozname sledovaných účtov nechýba ani český prezident Miloš Zeman, český premiér Andrej Babiš, poľský premiér Mateusz Morawiecki či rakúsky kancelár Sebastian Kurz. Takisto sleduje aj svoje európske kolegyne - litovskú prezidentku Daliu Grybauskaitė, estónsku hlavu štátu Kersti Kaljulaid a chorvátsku prezidentku Kolindu Grabar-Kitarović.

Aj pápeža Františka a Michelle Obamovú

Čaputová sleduje aj európskych predstaviteľov, predsedu Európskej rady Donalda Tuska, predsedu Európskej komisie Jeana-Clauda Junckera a predsedu Európskeho parlamentu Antonia Tajaniho. Okrem toho sleduje aj organizáciu NATO a jej predstaviteľov, pápeža Františka či bývalú prvú dámu USA Michele Obamovú.

V zahraničí je pomerne bežná aktívna komunikácia politikov s médiami a voličmi cez Twitter. Americký prezident Donald Trump cez túto sieť oznamuje svoje rozhodnutia, Donald Tusk zase informuje o zvolaní summitov či poskytuje krátke vyjadrenia. Európski novinári sledujú aj Grybauskaité, ktorá je známa vtipnými komentármi počas zasadnutí Európskej rady. Príspevky na Twitter si však väčšinou politici nepíšu priamo, ale podobne ako pri spravovaní Facebooku majú na to tím. Na rozdiel od Facebooku je Twitter určený na stručnejšie vyjadrenia, jeden post môže obsahovať maximálne 280 znakov vrátane medzier.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok