Smer si má priznať pravdu, voľby prehral, uviedol Kažimír

TA3 TASR
31.3.2019 15:40

Strana Smer-SD nezískala post prezidenta pre svojho kandidáta, a preto treba priznať, že tieto voľby prehrala, síce so cťou, ale prehrala. Konštatoval to minister financií a podpredseda strany Smer-SD Peter Kažimír, ktorý uviedol, že nesúhlasí s vyhlásením tlačového odboru strany, že Smer-SD vyšiel z prezidentských volieb posilnený.

Smer si má priznať pravdu, voľby prehral, uviedol Kažimír
SITA/Martin Medňanský

Treba si povedať pravdu

"Ako by mohla byť najsilnejšia politická strana v krajine posilnená volebným procesom, v ktorom aby neuškodila vlastnému kandidátovi, nemohla sa k nemu ani naplno prihlásiť. Jediným posilneným je Maroš Šefčovič, ktorý v osobnej voľbe získal podporu trištvrte milióna voličov zo všetkých kútov Slovenska," myslí si Kažimír.

Podľa jeho názoru je potrebné si priznať, že strana Smer-SD voľby prehrala. Podotkol, že síce so cťou, ale prehrala. "Musíme byť na seba prísni, nepostačuje porovnávať sa s málo významnou parlamentnou opozíciou," poznamenal. Spôsob, ako trend poklesu podpory verejnosti zvrátiť, vidí v odvahe povedať si pravdu a pracovať všetkými politickými prostriedkami na poctivej zmene.

Smer sa cíti posilnený

Koaličná strana Smer-SD v nedeľu blahoželala Zuzane Čaputovej k zvoleniu za prezidentku SR. V reakcii zdôraznila, že kandidát s podporou tejto strany Maroš Šefčovič získal viac ako 750.000 hlasov občanov, pričom si za svoj výkon a nasadenie počas prezidentskej kampane zaslúži veľký rešpekt a úctu. "Z tejto voľby, na rozdiel od opozičných parlamentných strán, vyšla strana Smer-SD posilnená," uviedol Smer-SD v stanovisku na sociálnej sieti.

Oficiálnou víťazkou druhého kola prezidentských volieb je Zuzana Čaputová so ziskom 58,4 percenta hlasov. Maroš Šefčovič získal 41,59 percenta hlasov. Výsledky potvrdila Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán na nedeľnej tlačovej konferencii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok