V Matysovej hlasovalo vyše 90 % voličov, najmenej volilo na Luníku

TA3 TASR
31.3.2019 15:02

Najvyššia volebná účasť v druhom kole prezidentských volieb bola v Bratislavskom kraji, a to 54,66 percenta. Najmenej občanov prišlo voliť v Košickom kraji, kde bola účasť 35,33 percenta. Oficiálne výsledky volieb potvrdila Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán na tlačovej konferencii.

V Matysovej hlasovalo vyše 90 % voličov, najmenej volilo na Luníku
SITA/Martin Medňanský

Podľa informácií Štatistického úradu SR bola z hľadiska okresov najvyššia účasť v okrese Bratislava I, a to 61,93 percenta, najnižšia účasť bola v okrese Komárno, presnejšie 24,44 percenta. Najvyššia účasť spomedzi všetkých samospráv bola v Matysovej (okres Stará Ľubovňa), a to 91,07 percenta, a najnižšia účasť bola na Luníku IX (okres Košice II), kde prišlo hlasovať 3,86 percenta voličov.

Víťazka druhého kola prezidentských volieb Zuzana Čaputová zvíťazila v 50 okresoch, najvyšší podiel hlasov mala v okrese Dunajská Streda, a to 83,94 percenta. Maroš Šefčovič zvíťazil v 29 okresoch, najvyšší podiel hlasov získal v okrese Snina, konkrétne 67,76 percenta.

Predseda ŠÚ SR Alexander Ballek uviedol, že úrad spracoval výsledky druhého kola volieb prezidenta SR v priebehu štyroch hodín. Prispel k tomu podľa neho aj fakt, že značná časť okrskov pracovala plne elektronicky, cez Integrovaný volebný informačný systém pracovalo 37 percent okrskov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok