Šefčovič v TA3: Spoločnosť je rozdelená, prezidentka to bude musieť riešiť

TA3 TASR
31.3.2019 12:03

Kľúčovou správou prezidentských volieb, ktorá ide do sveta, je, že Slovenská republika je proeurópska krajina. V našej relácii V politike to povedal neúspešný kandidát na prezidenta Maroš Šefčovič. Zdôraznil, že slovenská spoločnosť je hlboko rozdelená, a že novozvolená prezidentka by mala investovať obrovské úsilie do celospoločenského zmieru.

Šefčovič v TA3: Spoločnosť je rozdelená, prezidentka to bude musieť riešiť
TA3

"Treba vedieť víťaziť a treba vedieť aj prehrať. Ale netreba si na to zvykať. Rozhodnutie ľudí bolo jasné, nebolo o tom žiadnych pochýb," povedal. Šefčovič zopakoval, že nie je spokojný s volebnou účasťou. "Asi nám nezahralo to krásne počasie s dátumom volieb. Bol som prekvapený, že prišlo menej ľudí ako v prvom kole," priznal.

Na margo najbližších plánov podotkol, že sa mu končí neplatené volebné voľno v Európskej komisii. "V pondelok (1. 4.) večer by som sa mal vrátiť do Bruselu," avizuje s tým, že ho tam čaká množstvo práce, ktorá sa nahromadila.

Volebný zisk viac ako 750.000 hlasov považuje Šefčovič za obrovské číslo. Ako s touto dôverou ľudí naloží, jasné nie je. Šefčovič chce nájsť formu, ako by mohol byť ďalej pre krajinu užitočný. Podľa jeho slov ho oslovilo množstvo ľudí, aby sa venoval domácej politike. O nič konkrétne však zatiaľ nejde. Premiéra Petra Pellegriniho považuje za mladého perspektívneho politika, ktorý si zaslúži podporu, a ak to bude vedieť, chce mu pomáhať. Dôvod, prečo politici Smeru-SD neprišli osobne na jeho volebnú noc, spočíval podľa Šefčoviča v dohode. "Som úplne spokojný, ako sa to zvládlo," uzavrel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok