KĽDR odsúdila USA a Južnú Kóreu za použitie svojej vlajky pri manévroch

TA3, TASR
25.6.2012 13:21

Na svete je nový škandál z kórejského polostrova. Komunistický sever pobúrili fotografie zo spoločného cvičenia jeho južného suseda a Spojených štátov. Pchjongjang ho považuje za jasný prejav nepriateľskej politiky Západu.

KĽDR odsúdila USA a Južnú Kóreu za použitie svojej vlajky pri manévroch
TA3

Severná Kórea označila použitie svojej štátnej vlajky pri spoločnom vojenskom cvičení americkej a juhokórejskej armády za "vážnu provokáciu" a urážku. Nemenovaný hovorca ministerstva zahraničných vecí vo vyhlásení v noci nadnes uviedol, že Pchjongjang bude - vzhľadom na nepriateľstvo USA - pokračovať v posilňovaní svojho programu vývoja jadrových zbraní.

Jeho vyhlásenie označuje tento program za "všemocný a cenný meč na zabránenie vojny". Vojenské manévre, ktoré sa uskutočnili v piatok, boli najväčším spojeneckým cvičením od kórejskej vojny. V rámci nich sa obrovská severokórejská vlajka na kopci stratila za plameňmi a dymom, keď juhokórejské stíhačky a americké bojové vrtuľníky zaútočili raketami.

Bezpečnostná rada OSN odsúdila aprílové odpálenie rakety Severnou Kóreou; Soul a Washington to označili za krycí manéver kvôli skúške zakázanej raketovej technológie dlhého doletu. Severná Kórea ale hovorí, že cieľom bolo vypustenie družice.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok