Pri pobreží Indonézie sa prevrátila loď s 200 utečencami

TA3
21.6.2012 23:03

Pri indonézskom pobreží sa potopila loď s približne dvoma stovkami ľudí na palube. Do záchrannej akcie sa zapojila Indonézia aj Austrália, na miesto nešťastia okamžite vyslali lode, ktoré doteraz zachránili 110 ľudí. 90 pasažierov je stále nezvestných. Záchranári im veľké šance na prežitie nedávajú.

Pri pobreží Indonézie sa prevrátila loď s 200 utečencami
TA3

Na loď v núdzi upozornilo austrálsky úrad námornej bezpečnosti hliadkové lietadlo približne o 15.00 h miestneho času (07.00 SELČ). Hovorkyňa úradu pre austrálsky rozhlas povedala, že loď sa nachádzala v indonézskej záchrannej zóne a Indonézia koordinuje pátranie a záchrannú akciu. "Môžeme potvrdiť, že to nejakí ľudia prežili, ale v tomto okamihu nemôžeme uviesť konkrétne čísla," citoval ju rozhlas.

V blízkosti Vianočného ostrova boli za uplynulých 24 hodín zadržané tri ďalšie lode s 238 ľuďmi na palube. Utečenci, ktorí chcú požiadať o azyl v Austrálii, sa často naloďujú v Indonézii a v chatrných a preplnených lodiach smerujú k Vianočnému ostrovu. Vianočný ostrov, ktorý leží v Indickom oceáne južne od Jávy, patrí k Austrálii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok