Richterova odpoveď Miškovovi: Homosexualita nie je diagnóza

TASR
21.6.2012 15:46

Homosexualita nie je diagnóza a nevyskytuje sa v zoznamoch chorôb. Uvádza sa v reakcii Ministerstva zdravotníctva SR, ktorú v rámci dnešnej Hodiny otázok v parlamente citoval minister práce Ján Richter (Smer-SD).

Richterova odpoveď Miškovovi: Homosexualita nie je diagnóza
SITA

Na Hodine otázok zastupoval ministerku zdravotníctva Zuzanu Zvolenskú (nominantku Smeru-SD), ktorej bola adresovaná otázka o homosexualite od Juraja Miškova zo SaS. Liberál sa na ňu obrátil s tým, že vo verejnosti opakovane zaznieva názor, že homosexualita je choroba a preto ho zaujímalo, či je liečba homosexuality, ak je to naozaj choroba, hradená z verejného zdravotníctva. Tiež sa pýtal, akou sumou pacienti doplácajú, ak je liečba hradená len čiastočne alebo vôbec.

Miškovova otázka odznela približne mesiac po tom, ako poslanec OĽaNO Štefan Kuffa v parlamente pripomenul, že Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) kedysi homosexualitu zaradila medzi duševné choroby. "Nechať chorých ľudí behať po uliciach a nechať ich bez pomoci je veľmi vážna chyba," uviedol vtedy Kuffa. Pobúril tým organizátorov projektu Dúhový Pride a ďalších ľudí z LGBT komunity, ktorí ho žiadali o ospravedlnenie.

Kuffa nevidí dôvod, prečo by nemohol mať iný názor ako zástupcovia homosexuálov. Trvá na tom, že sa nemá za čo ospravedlňovať, lebo nikoho neurazil. "Nemám sa za čo ospravedlňovať. Ja som nikoho ani nechcel cielene uraziť a myslím si, že som ani neurazil. Nemám sa teda za čo ospravedlňovať," vyhlásil. Na otázku, čo by robil, keby mal homosexuálne dieťa, odpovedal, že by ho nevyhodil. "Snažil by som sa mu pomôcť," povedal pred časom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok