V Londýne zo Slovákov iba Smolenová, Moravcová to čakala

TASR
20.6.2012 19:13

Denisa Smolenová bude jedinou zástupkyňou slovenského bazénového plávania na OH 2012 v Londýne. Predstavitelia Medzinárodnej plaveckej federácie FINA v stredu potvrdili, že zo sedmičky reprezentantov so splnenými B-limitmi bude môcť štartovať na olympiáde iba zverenka trénera Karola Máčika.

Smolenová sa v anglickej metropole predstaví v disciplíne 100 m motýlik, kde má osobný rekord 59,14. "FINA po posúdení žiadostí zo všetkých svojich členských federácií rozhodla, že zo slovenských plavcov pôjde do Londýna iba Smolenová. Denisa pritom nebude môcť štartovať na 200 m motýlik, jej jedinou disciplínou bude delfinárska stovka," povedala pre TASR predsedníčka Výkonného výboru Slovenskej plaveckej federácie Irena Adámková. Okrem Smolenovej splnili B-limity na OH 2012 Tomáš Klobučník, Richard Nagy, Miroslava Syllabová, Katarína Listopadová, Katarína Filová a Martina Moravcová, ktorá tak nebude štartovať na svojej rekordnej šiestej olympiáde. "Beriem to tak ako to je. Som s tým vyrovnaná. Aj keď to nebola úplne jasná vec, vlastne som počítala skôr s tým, že nepôjdem, ako s opačnou alternatívou. V podstate to znamená, že svoju reprezentačnú kariéru ukončím pravdepodobne niekedy na jeseň, ale plávať budem aj ďalej," povedala pre TASR.

Smolenovej tréner Máčik po správe od FINA neskrýval veľkú radosť. Mrzelo ho však, že jeho zverenka nebude môcť v Londýne súťažiť aj vo svojej najsilnejšej disciplíne. "Je to fantastické, že Denisa pôjde ako jediná slovenská plavkyňa na olympiádu do Londýna. Som však prekvapený, že jej výborný čas 2:10,70 na 200 m motýlik jej nestačil na to, aby mohla štartovať aj v tejto disciplíne. Na ME v Debrecíne skončila vo finále delfinárskej dvojstovky siedma a hoci nezaplávala A-limit, podľa renkingu tam mala byť. Pred olympiádou absolvuje už iba jedny preteky. Začiatkom júla sa predstaví na medzinárodných majstrovstvách Slovinska v Radovljici, kde si vyskúša všetky tri motýľkarske disciplíny, aby sa opäť dostala do pretekárskeho tempa," povedal pre TASR Máčik.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok