Tím vyšetrovateľov kauzy Gorila nestíha, rozšíri sa

TASR, TA3
20.6.2012 16:21

Tím vyšetrovateľov kauzy Gorila sa na žiadosť špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika rozšíri. Potvrdil to dnes minister vnútra Robert Kaliňák po rokovaní vlády.

"Podporíme aktivity k rýchlejšiemu a efektívnejšiemu vyšetrovaniu tohto prípadu aj tým, že posilníme tím o ďalších ľudí, ktorých si žiadajú. Myslím, že žiadali aj nejaké konkrétne pozície, takže tomu samozrejme veľmi radi vyhovieme," povedal.

Podpredseda vlády tiež potvrdil, že splní požiadavku poslancov Národnej rady SR o informovaní o aktuálnom stave vyšetrovania tejto kauzy. Rozsah, v akom bude minister verejnosť informovať však bude závisieť od rozhodnutia špeciálneho prokurátora. Požadovaná správa o postupe vyšetrovateľov by podľa neho mala byť hotová skôr ako počas zákonom stanovených 30 dní, jej prezentácia však bude závisieť od harmonogramu zákonodarcov.

"Vyšetrovanie pokračuje, práca je naozaj intenzívna, ten tím má nejaké poznatky, ktoré sú pre neho veľmi dôležité, tých strán, ktoré má dnes spis, je obrovské množstvo. Ja verím, že všetko sa objaví aj v rámci tej správy," povedal o Kaliňák o postupe vyšetrovateľov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok