Hokejisti Trenčína vyhrali s Martinom 3:2

SITA
14.10.2011 21:04

MHC Mountfield Martin - Dukla Trenčín 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Hokejisti Trenčína vyhrali s Martinom 3:2

V prvej tretine dominovali pozorné obrany, šancí na oboch stranách bolo ako šafránu. Prvý gól padol v 9. min, keď po Gašparovičovej akcii Tvrdoň pohodlne do odkrytej bránky Martina otvoril skóre - 0:1. Hostia potom zvýšili obrátky, domáci často faulovali, ale Trenčania ľahkovážne naložili aj s 95-sekundovou výhodou o dvoch hráčov. Na konci prvej časti hry sa nepresadil ani martinský odchovanec Kozák, ktorý prišiel do Martina zo Slovana na mesačné hosťovanie.

V druhej tretine sa začala prejavovať hráčska kvalita hostí. V 27. min unikol Lelkeš, puk ako na podnose posunul Sojčíkovi a ten poslal Duklu do dvojgólového vedenia. V polovici zápasu sa mohli vrátiť Martinčania do hry, ale Kováč v oslabení o dvoch hráčov podržal Duklu. Trenčiansky gólman čaroval aj v 36. min, keď zlikvidoval pokusy Škodu a Šišovského. Vzápätí Škumát v 37. min na dvakrát znížil na 1:2. Pred koncom druhej tretiny mal ešte vyrovnanie na hokejke domáci Škoda.

Vyrovnať sa Martinčanom podarilo na začiatku tretej tretiny, a to Važanovi, ktorý v presilovke prestrelil Kováča - 2:2. Domáci sa dostali do eufórie, prebudili sa aj diváci, no Kriška aj Galamboš nepridali pre Martin rozdielový gól. V 48. min prišiel pre MHC Mountfield trest. Chybu domácej obrany potrestal v 48. min Pardavý a vrátil Trenčínu jednogólový náskok. Snaha domáceho tímu o vyrovnanie naberala na obrátkach, ale v zakončení im chýbala rozvaha i šťastie. Martinčania odohrali na domácom ľade ďalší smoliarsky zápas.

MHC Mountfield Martin - Dukla Trenčín 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Góly: 37. Škumát (Zeliska), 43. Važan (J. Markovič, I. Rúfus) - 9. R. Tvrdoň (J. Gašparovič, A. Šťastný), 27. Sojčík (Lelkeš, O. Mikula), 48. Pardavý (T. Melichárek)
Vylúčení: 6:9 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Minář, R. Polák - Gajan, Grečko, 1500 divákov.

Martin: M. Šimko - L. Kozák, I. Rúfus, Zukal, M. Výborný, Drgoň, Brcko, Tupý, M. Drotár - J. Markovič, Galamboš, Važan - Šišovský, Škoda, Kriška - Themár, Zeliska, Škumát - Macejka, Vartovník, Sobota
Trenčín: V. Kováč - Martin Chovan, Hlubuček, Bolf, Trefný, Gabriš, E. Bednár, Štindl, J. Bendík - Pardavý, A. Šťastný, T. Melichárek - J. Gašparovič, M. Daňo, R. Tvrdoň - O. Mikula, Sojčík, Lelkeš - M. Filo, P. Kopecký, Koložváry


Ladislav Spišiak (tréner Martina): "Polovicu zápasu bol Trenčín lepším mužstvom, asi preto, lebo sme mali v nohách duel s ´dvadsiatkou´. V druhej polovici stretnutia sme pritlačili súpera, ale výborného brankára Kováča sme ani z viacerých príležitostí nedokázali prekonať. Chlapci bojovali do posledných síl, a aj keď nám zápas znovu o gól ušiel, som spokojný s našou hrou. Opäť však rozhodla skúsenosť."

Dušan Gregor (tréner Trenčína): "Zápas sme mali dobre rozbehnutý, viedli sme 2:0, ale potom bol súper lepší. Aj preto, lebo dobre korčuľoval, bol agresívnejší a dôraznejší, teda to, čo nám chýbalo. Martin nám ukázal, že partia bojovníkov môže narobiť problémy každému súperovi. Výkonnostný rozdiel napriek bodovému zisku nebol veľký. Keby nám nezachytal brankár Kováč, tak dnes nezvíťazíme."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok