Hokejisti Skalice zdolali Poprad 5:2

SITA
14.10.2011 20:57

HK 36 Skalica - HK AutoFinance Poprad 5:2 (2:1, 2:1, 1:0)

Hokejisti Skalice zdolali Poprad 5:2

Stretnutie bolo už od úvodu veľmi vyrovnané, útoky sa prelievali z jednej strany na druhú. Viac šťastia mali Skaličania, ked v 7. min otvoril skóre Kutálek - 1:0. V 13. min sa T. Mikúš dostal do úniku, no Velebný ho hákoval a rozhodca D. Konc nariadil trestné strieľanie. Gól však nepadol. V 16. min nastal pred bránkou hostí zmätok, v ktorom sa skúsený Pálffy dokázal dostať k puku a prekonal Melicherčíka - 2:0. Od 19. min zaváňal gólom pokus z hokejky hosťujúceho Vandasa a o pár sekúnd premenil snaženie Popradu znížením Kmiť po prihrávke Krotáka.

V druhej tretine sa pokračovalo v rýchlom tempe. Už v 21. min dokázal po kombinačnej akcii Školiak nájsť Pálffyho a ten pridal tretí gól HK 36. Popradčania začali pod tlakom nepriaznivého stavu robiť chyby, čo dokázal v 25. min využiť T. Mikúš dorážkou do prázdnej bránky - 4:0. Ani skalická obrana sa však nevyhla chybám a v 30. min Rapáč prekonal Lakosila z tesnej blízkosti. V ďalšom priebehu sa domáci dostali pod tlak, ale Lakosil podržal svoj tím. Zvyšok tretiny bol nervózny, svedčili o tom najmä vylúčenia Skaličanov.

Tretia tretina sa začala pokračovaním popradskej presilovky. Po vyrovnaní síl na ľade sa však v 44. min presadil po samostatnom prieniku gólom z bekhendu René Školiak - 5:2. Nasledovalo niekoľko pokusov hostí vrátiť sa do zápasu, o zníženie sa pokúšali neúspešne Velebný a Hult. Domáci brankár Lakosil predviedol dobrý výkon a uspel aj po akcii Kmiťa v 51. min. Stretnutie si udržalo kvalitu a tempo až do posledných minút. Skalica bola aktívnejšia, mala viac nebezpečnejších príležitostí. V závere strelu hosťujúceho Krotáka v 57. min Lakosil zneškodil, a tak sa Skalica tešila z trojgólového víťazstva.

HK 36 Skalica - HK AutoFinance Poprad 5:2 (2:1, 2:1, 1:0)
Góly: 7. Kutálek (Klejna, Šátek), 16. Pálffy (Šmach), 21. Pálffy (R. Školiak), 25. T. Mikúš (L. Jurík), 44. R. Školiak - 19. Kmiť (A. Kroták, Vaic), 30. Rapáč (Vandas, Hult)
Vylúčení: 6:2, presilovky: 0:1, oslabenia: 1:0, rohodovali: D. Konc - Šefčík, Bundil, 1851 divákov

Skalica: Lakosil - Výrubalík, Šmach, I. Jankovič, Gula, Šmach, Jaborník, Magušin, Bučka - Pálffy, R. Školiak, J. Hruška - Obdržálek, Lušňák, T. Višňovský - Kutálek, Klejna, M. Šátek - Holovič, T. Mikúš, L. Jurík
Poprad: Melicherčík (od 25. Fedor) - A. Novotný, R. Suchý, Fabian, D. Brejčák, M. Šterbák, Hellström, Kramár, Velebný - Vandas, Kuľha, Hult - A. Kroták, Kmiť, Vaic - Škovira, Kraft, Rapáč - Paločko, Gellerstedt, S. Takáč

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok