Najlepšie zarábajúcim športovcom sveta je boxer Mayweather

SITA
19.6.2012 10:41

Boxeri Floyd Mayweather a Manny Pacquiao sú najlepšie zarábajúcimi športovcami na svete, doterajší líder rebríčka príjmov podľa špecializovaného magazínu Forbes Tiger Woods klesol na 3. priečku. Lídrom renkingu je Mayweather, ktorý v roku 2011 zarobil 85 miliónov dolárov.

Najlepšie zarábajúcim športovcom sveta je boxer Mayweather
SITA

Američan si v súčasnosti odpykáva trojmesačný trest vo väzení za domáce násilie a chystá sa na návrat do ringu, ktorý by mal prísť koncom tohto roka. Určite však nebude boxovať s filipínskou ikonou Mannym Pacquaioam v súboji, ktorý by si želali stovky fanúšikov tohto športu. Pacquaiove príjmy dosiahli v uplynulom roku 62 miliónov dolárov.

Woods bol na čele rebríčka príjmov podľa Forbes pravidelne od roku 2001, v poslednom finančnom období však jeho zárobky v porovnaní s predchádzajúcim poklesli o 16 miliónov dolárov na 59,4 milióna. V porovnaní s rokom 2009 zarobil dvakrát menej. Práve v roku 2009 dostala kariéra štrnásťnásobného víťaza turnaja major riadny úder sexuálnym škandálom a po odlive sponzorov poklesla aj jeho výkonnosť. V roku 2011 sa musel vyrovnávať s viacerými zraneniami.

Najlepšie zarábajúcim basketbalistom je LeBron James z Miami a v rebríčku mu patrí s 53 miliónmi štvrtá priečka. Pre lockout síce prišiel o 20 % príjmov, pomáhajú mu ale marketing i jeho aktíva vo futbalovom Liverpoole. Za Jamesom nasledujú tenista Roger Federer (52,7 milióna), basketbalista Kobe Bryant (52,3 milióna), golfista Phil Mickelson (47,8 milióna), futbalisti David Beckham (46 miliónov) a Cristiano Ronaldo (42,5 milióna). Desiatku najlepšie zarábajúcich športovcov podľa Forbes uzatvára s 42,4 miliónmi hráč amerického futbalu Peyton Manning.

Najlepšia stovka športovcov celkovo zarobí 2,6 miliardy dolárov ročne. V stovke sú len dve ženy - tenistky Maria Šarapovová a Na Li. Šarapovová je na 26. mieste (27,9 milióna), Na Li na 81. pozícii (18,4 milióna). Jamajský šprintér Usain Bolt, ktorého štart je najväčším ťahákom olympijských hier v Londýne, je v rebríčku na 63. priečke s 20,3 miliónmi dolárov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok