Policajt zastrelil troch ľudí, teraz sedí so zbraňou pri hlave

TASR
16.6.2012 13:03

Mestský policajt, ktorý zastrelil troch ľudí, naďalej sedí vo dvore rodinného domu a vyhráža sa samovraždou. Na mieste je policajný vyjednávač, policajti i kukláči.

Policajt zastrelil troch ľudí, teraz sedí so zbraňou pri hlave
SITA

Tragédia sa stala približne o 10,30 hodine. Mestský policajt, 51-ročný muž z obce Svätý Peter,  bol v čase svojho vyčíňania mimo službu. Autom sa doviezol pred obytný dom na Komárňanskej 5, zastavil auto a začal strieľať do ľudí na ulici. Podľa aktualizovaných informácií troch ľudí zabil, ďalší dvaja sú hospitalizovaní v nemocnici. Žena má postrelenú nohu, muž utrpel priestrel hrudníka. Policajt vzápätí odišiel na susednú Agátovú ulici, kde sa posadil na schody rodinného domu, v ktorom býva primátorka Hurbanova Margita Zemková. Tá sa však v dome nenachádza.

Muž sa vyhráža samovraždou, mieri si zbraňou na hlavu. „Zatiaľ nevieme, aký mal motív, ani z akej zbrane strieľal,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.  V bytovke na Komárňanskej ulici údajne žijú dve rozvetvené rómske rodiny. Napätú a nervóznu situáciu na mieste streľby majú policajti pod kontrolou.

Obyvateľov obce Svätý Peter, z ktorej policajt pochádza, jeho čin veľmi zaskočil. Tvrdia, že nikdy sa neprejavoval agresívne, bol obľúbený. V minulosti bol údajne náčelníkom mestskej polície v Hurbanove, teraz pracoval ako radový policajt. Konanie policajta si nevedia vysvetliť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok