Obama: Romney zbedačí strednú triedu, myslí len na bohatých

TA3, TASR
15.6.2012 07:35

Americký prezident Barack Obama vo štvrtok prezentoval súboj s Mittom Romneym ako stret protichodných ekonomických vízií a varoval, že jeho republikánsky rival v prípade víťazstva v novembrových voľbách zbedačí strednú triedu.

Obama: Romney zbedačí strednú triedu, myslí len na bohatých
SITA

V snahe získať pôdu pod nohami po sérií zlých správ o stave amerického hospodárstva, Obama vyhlásil, že voľby rozhodnú, akou cestou sa USA vydajú: buď bude ekonomika postavená na vzdelaní a vedeckom výskume, ktorý prinesie široko zdieľanú prosperitu, alebo - v prípade víťazstva Romneyho - dôjde k znižovaniu daní pre bohatých, čo obmedzuje príležitosti pre mnohých iných. "Tento november môžete svetu pripomenúť, ako sa buduje silná ekonomika - nie zhora nadol, ale z rastúcej, prosperujúcej strednej triedy," povedal Obama pred 1500 poslucháčmi v Ohiu, politicky rozdelenom štáte, ktorý môže zohrať dôležitú rolu pri rozhodovaní o víťazovi volieb.

Na opačnom konci Ohia, Romney v Cincinati počas prejavu, ktorý sa skončil štyri minúty pred tým, ako Obama vyšiel na pódium, povedal, že za jeho súpera by mali hovoriť skutky. "Ak chcete vidieť výsledky jeho ekonomickej politiky, rozhliadnite sa po Ohiu, rozhliadnite sa po krajine," povedal. Ohio silne zasiahla recesia, vzchopilo sa však vďaka plynárstvu a silnému rastu vo výrobe a biotechnológiách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok