Šéfka RTVS chce zabrániť odvolaniu predbežným opatrením

TASR
14.6.2012 11:20

Generálna riaditeľka RTVS Miloslava Zemková sa bude brániť právnou cestou voči návrhu na odvolanie. Povedala to dnes na zasadnutí Rady RTVS. Na okresný súd podáva návrh na vydanie predbežného opatrenia voči návrhu.

Šéfka RTVS chce zabrániť odvolaniu predbežným opatrením
SITA

Zemková ním chce dokladovať, že neporušila zákon. Zároveň kópiu podania doručí predsedovi NR SR Pavlovi Paškovi. Opatrenie by mohlo zablokovať hlasovanie o jej zosadení v Národnej rade SR.

Výbor NR SR pre kultúru a médiá v utorok 12. júna na návrh svojho predsedu Dušana Jarjabka zo Smeru odporučil parlamentu jej odvolanie. Dôvodom je, že Zemková zverejnila výzvu na verejnú obchodnú súťaž na prenájom priestorov pre mediálny komplex, no neinformovala o tom vopred písomne Radu RTVS, ako to prikazuje zákon.

Generálna riaditeľka zverejnila výzvu na verejnú obchodnú súťaž na prenájom priestorov pre mediálny komplex, no neinformovala o tom vopred písomne Radu RTVS. K zverejneniu výzvy prišlo 3. apríla tohto roka. Mediálnemu výboru predseda Rady RTVS Miroslav Kollár potvrdil, že Rada sa o tomto kroku dozvedela až ex post.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok