Bývalý riaditeľ Lesov SR dostal od Simona odmenu 40 tisíc eur

TA3
13.6.2012 21:43

Bývalý riaditeľ štátneho podniku Lesy SR Igor Viszlai mal podľa ministra pôdohospodárstva Ľubomíra Jahnátka dostať v minulom roku odmenu 40 tis. eur.

Bývalý riaditeľ Lesov SR dostal od Simona odmenu 40 tisíc eur
SITA

"Toto je špeciálna odmena, ktorú nastavil predchádzajúci minister Zsolt Simon vtedajšiemu generálnemu riaditeľovi štátnych lesov Igorovi Viszlaiovi," povedal v stredu Jahnátek. Poukázal pritom na sporný prevod časti poľovníckeho revíru Bagľaš na juhu Slovenska deň pred voľbami, pod ktorým je podpísaný práve Viszlai
Nový riaditeľ Lesov SR, ktorý vzíde z výberového konania, však podľa Jahnátka už takúto odmenu nebude môcť získať. "Nevidím dôvod, aby mal generálny riaditeľ nárok na 20 % zisku spoločnosti," doplnil Jahnátek. Zisk totiž podľa neho netvorí generálny riaditeľ ale celý podnik.

Bývalý šéf agrorezortu Zsolt Simon potvrdil odmenu 40 tis. eur pre Viszlaia, za jej udelením aj výškou si stojí. "Odmena je ešte nižšia než adekvátna. Pre mňa bolo potešením mať takého riaditeľa štátnych lesov," povedal v reakcii Simon. Bývalý generálny riaditeľ Lesov SR totiž podľa neho dokázal zvýšiť zisk podniku z 322 tis. eur v roku 2009 na vlaňajších 18,68 mil. eur. "Odmenu dostal až potom, ako audítori potvrdili uzávierku štátneho podniku za minulý rok," doplnil Simon. Odmena preViszlaia pritom podľa Simona predstavuje len 0,2 % z minuloročného zisku. Pripomína pritom, že samotný zákon o štátnych podnikoch umožňuje vyplatiť riaditeľovi odmenu len do výšky 10 % z disponibilného zisku podniku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok