Procházka: Navrhnem aby KDH preplatilo zlaté padáky z vlastného

TASR
13.6.2012 19:02

Poslanec Radoslav Procházka (KDH) chce dnes večer na zasadnutí bratislavskej Krajskej rady KDH navrhnúť, aby zlaté padáky pre bývalých nominantov kresťanských demokratov strana preplatila z vlastných peňazí. Potvrdil to dnes TASR.

Procházka: Navrhnem aby KDH preplatilo zlaté padáky z vlastného
SITA

"Dnes večer na bratislavskej Krajskej rade KDH navrhnem prijatie výzvy Predsedníctvu KDH, aby prijalo rozhodnutie, ktorým vyzvem straníckych nominantov v rezorte dopravy na vrátenie neprimeraných odmien. A navrhnem snemu, aby súhlasil so záväzkom hnutia, že všetko to, čo nominanti nevrátia, by sa vrátilo z vlastných príspevkov za hlasy," vyhlásil Procházka.

"Dlhodobo nielen ja osobne, ale aj hnutie ako také presadzuje majetkovú zodpovednosť verejných funkcionárov. Dnes ten zákon ešte nemáme a tak možno tú zodpovednosť bude musieť v nejakom rozsahu niesť priamo strana," dodal. Neprimerane vysoké odstupné pre nominantov KDH v štátnych podnikoch bude témou štvrtkového (14.6.) mimoriadneho predsedníctva kresťanských demokratov.

Medzi manažérmi, ktorí svoje funkcie opustili aj so zlatým padákom, sa spomína bývalý šéf Železničnej spoločnosti Slovensko Pavol Kravec, ktorý dostal odmenu takmer 170.000 eur. Okrem neho dostali vysoké odstupné aj ďalší členovia manažmentu železníc. Zlatý padák vo výške 178.000 eur má aj bývalá šéfka Slovenskej pošty Marcela Hrdá. Procházka dnes TASR opätovne potvrdil, že nemá v úmysle kandidovať na post podpredsedu KDH. Dodal, že ho nepresvedčili ani závery poslednej Rady KDH z 9. júna. "Podľa môjho názoru hlasovanie na rade potvrdilo opodstatnenosť môjho predchádzajúceho kritického apelu smerom k vedeniu hnutia a zároveň si myslím, že je to len začiatok a skutočná debata prebehne na sneme," zdôraznil pre TASR Procházka.

Rada KDH sa 9. júna v Dolnom Kubíne zaoberala predovšetkým prípravou snemu, ktorý bude 23. júna v Ružomberku. Za kandidáta na predsedu nominovala doterajšieho šéfa Jána Figeľa a za podpredsedov poslancov NR SR Jána Hudackého, Pavla Abrhana, Mariána Kvasničku, ako aj vysokoškolskú pedagogičku Miroslavu Szitovú, bývalého riaditeľa Slovenskej agentúry pre cestovný ruch Petra Belinského a ekonomického experta Miloša Moravčíka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok