Západné štáty USA zápasia s obrovskými požiarmi

TA3, SITA
13.6.2012 17:02

Americkým štátom Colorado a Nové Mexiko sa stále nepodarilo zastaviť rozsiahle lesné požiare, ktoré už spálili desaťtisíce hektárov porastu a vyžiadali si najmenej jeden ľudský život.

Západné štáty USA zápasia s obrovskými požiarmi
SITA

Proti plameňom, ktoré sa šíria severozápadne od coloradského mesta Fort Collins, v utorok zasahovalo vyše 500 hasičov, podľa oficiálnych zdrojov sa však tento počet v najbližších hodinách zvýši na 700 až 800. Požiar označovaný ako High Park Fire vznikol po údere blesku v sobotu ráno miestneho času, odkedy spálil okolo 17 200 hektárov lesa. Ide tak o tretiu najhoršiu katastrofu svojho druhu v histórii Colorada. Zatiaľ jedinou obeťou je 62-ročná žena, ktorej pozostatky našli v zhorenej chate.

O niečo lepšia je situácia v okolí turistického strediska Ruidoso na území Nového Mexika, kde je požiar podľa lesníkov pod kontrolou na 30 percent. Vypálená plocha sa odhaduje na vyše 14 500 hektárov. Americké ministerstvo vnútornej bezpečnosti medzitým informovalo aj o ďalších lesných požiaroch, ktoré vyčíňajú na území štátov Arizona, Kalifornia, Utah a Wyoming.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok