Tipsport extraliga odštartuje 18. septembra, kluby trápia finančné problémy

TA3, SITA
13.6.2012 15:27

Hokejisti HC Košice sa v prvom kole Tipsport extraligy stretnú so Zvolenom. Základná časť odštartuje 18. septembra, no pred ňou treba ešte vyriešiť viacero otáznikov.

Tipsport extraliga odštartuje 18. septembra, kluby trápia finančné problémy
TA3

Hneď v prvom kole jubilejného 20. ročníka hokejovej Tipsport extraligy príde v utorok 18. septembra k repríze posledného semifinále medzi HC Košice a HKm Zvolen. Sezóna 2012/13 sa začne už bez obhajcu majstrovského titulu Slovana Bratislava, ktorý bude hrať v Kontinentálnej hokejovej lige. Nováčik z Piešťan sa predstaví v prvom kole na ľade Martina. Zaujímavý hokej by mali ponúknuť Skalica s Popradom, Nitra v úvode ročníka privíta Duklu Trenčín a Banská Bystrica nastúpi proti Žiline. "Boli by sme radšej, keby sme hrali prvý zápas doma. Bohužiaľ to vyšlo takto, ale sme spokojný. Tam si nevyberieme. Sila tímov sa ukáže počas celej sezóny," povedal pre agentúru SITA prezident extraligového nováčika klubu ŠHK 37 Piešťany Jaroslav Lušňák.

Najvyššia slovenská súťaž ponesie v nasledujúcej sezóne rovnaký názov ako v tej predchádzajúcej. Po šiestich edíciách Slovnaft extraligy budú fanúšikovia druhýkrát po sebe navštevovať súboje Tipsport extraligy. Extraliga sa začne aj s mierne upravenou podobou. Oproti minulej sezóne sa nezmenil počet jej účastníkov, v sezóne 2012/2013 sa opäť predstaví 10 tímov. Zo súťaže odchádza úradujúci majster HC Slovan Bratislava, ktorý bude hrať v nadnárodnej Kontinentálnej hokejovej lige. "Opustil nás Slovan Bratislava, ktorého odchod nechal v extralige dieru. Ja však verím, že urobíme všetko pre to, aby sme túto dieru zaplátali čo najlepšie," povedal počas žrebu riaditeľ riadiaceho orgánu Tipsport extraligy spoločnosti Pro-Hokej Vladimír Paštinský.

Miesto po Slovane zaujme v najvyššej súťaži tím ŠHK 37 Piešťany, ktorý v predchádzajúcom súťažnom ročníku skončil v I. hokejovej lige na druhom mieste. "Som rád, že blížiacu sezónu oživí nový klub, ktorý so sebou prinesie nové hokejové talenty. Len v prípade, ak dáme šancu mladej krvi, môžeme očakávať ďalšie podobné úspechy ako tomu bolo tento rok v Helsinkách," uviedol Paštinský. Špeciálnu pozíciu opäť bude mať slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov. Zmenou je, že domovom sa jej namiesto Púchova stane Bratislava. Mladíkov SR čaká v extralige spolu 20 zápasov, ktoré absolvujú do konca kalendárneho roka 2012, teda pred juniorským svetovým šampionátom v ruskej Ufe.

Desať riadnych účastníkov súťaže sa medzi sebou stretne šesťkrát. Hracími dňami Tipsport extraligy budú utorok, piatok a nedeľa. Prvé kolo sa odohrá 18. septembra 2012, posledné kolo základnej časti je naplánované na 3. marca 2013. Vyraďovacia časť sa začne 6. marca a meno majstra pre sezónu 2012/2013 bude známe najneskôr 19. apríla 2013. "Herný systém ostáva zachovaný tak, ako po minulé roky. To znamená, že kluby odohrajú 54 kôl základnej časti, po ktorej bude nasledovať play-off a aj baráž medzi posledným tímom extraligy a víťazom prvej ligy," poveda Paštinský. Zmenou oproti minulej sezóne bude aj to, že v Poprade už nebudú na jednom štadióne pôsobiť extraligový HK Poprad s klubom HC Lev z KHL, v meste pod Tatrami budú opäť pôsobiť iba "kamzíci".

Žreb 1. kola hokejovej Tipsport extraligy 2012/13 - utorok 18. septembra 2012:
HC'05 Banská Bystrica - MsHK DOXXbet Žilina, HK Nitra - Dukla Trenčín, MHC Mountfield Martin - ŠHK 37 Piešťany, HK 36 Skalica - HK Poprad, HC Košice - HKm Zvolen

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok