Brány prezidentského paláca sa otvoria, prídu missky aj hokejisti

SITA
12.6.2012 00:00

Prezident Ivan Gašparovič otvorí v piatok pre všetkých záujemcov svoje sídlo. V programe sú počas celého dňa vystúpenia folklórnych a tanečných súborov v záhrade paláca.

Brány prezidentského paláca sa otvoria, prídu missky aj hokejisti
SITA

Tento rok sa brány paláca na Hodžovom námestí otvoria verejnosti presne v deň výročia inaugurácie Ivana Gašparoviča za prezidenta. Návštevníkov nebude vítať len prezident, ale aj úradujúca Miss Slovensko Kristína Krajčírová, misska Dominika Tóthová či hokejoví vicemajstri sveta.

"Deň otvorených dverí sa tradične začne o 9:00, keď prezident osobne privíta na prednom nádvorí Grassalkovichovho paláca prvých návštevníkov," povedal hovorca hlavy štátu Marek Trubač a dodal, že na podujatie pozývajú školské kolektívy a širokú verejnosť. Počas celodennej prehliadky paláca bude mať každý možnosť stretnúť prezidenta s jeho manželkou Silviou a prípadne aj s nimi diskutovať. Prezident otvorí dokorán svoje pracovne a prijímacie sály. Šťastlivci tiež môžu získať podpis na fotografiách prezidentského páru. Program Dňa otvorených dverí v Prezidentskom paláci je naplánovaný do 16:00 a jeho súčasťou budú tradične koncerty vojenskej hudby, vystúpenia mažoretiek a útvaru Čestnej stráže prezidenta SR. 

Doobeda budú na Hodžovom námestí vystavené historické vozidlá. Pripravená je tiež obľúbená autogramiáda známych športovcov. Svoje podpisy budú od 11:00 do 12:00 a od 14:00 do 15:00 na zadnom nádvorí rozdávať hokejoví vicemajstri sveta - Libor Hudáček, Juraj Mikuš, Andrej Sekera a Tomáš Kopecký. Prísť má i tréner našich strieborných hokejistov Vladimír Vůjtek, tiež tenistka Henrieta Nagyová, futbalista Miroslav Stoch, majster sveta v pretláčaní rúk Ľubomír Jagnešák, kulturista Štefan Havlík, motocyklista Štefan Svitko a ďalší. 

V programe sú počas celého dňa vystúpenia folklórnych a tanečných súborov v záhrade Prezidentského paláca. Budú tu tiež atrakcie a súťaže pre deti a aj občerstvenie. V záhrade ukáže svoje majstrovstvo Sokoliarsky dvor Astur z hradu Červený Kameň, bude tu tiež tvorivá dielňa a detský kútik. Súťaže pre najmenších pripravia slovenský olympijský tím a Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku. Svoju prácu v záhrade predstaví Slovenský Červený kríž. 

Tradíciu Dňa otvorených dverí v Prezidentskom paláci začal predchodca Ivana Gašparoviča prezident Rudolf Schuster. Prezidentský, teda Grassalkovichov palác, je počas Dňa otvorených dverí prístupný bezplatne. Ivana Gašparoviča inaugurovali po druhý raz za prezidenta Slovenskej republiky na päťročné obdobie 15. júna 2009.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok