Exprezident Mubarak sa obáva, že ho chcú lekári zabiť

TA3
13.6.2012 09:00

Stav Husního Mubaraka sa stabilizoval, jeho právnici však tvrdia, že 84-ročný zosadený egyptský exprezident nedôveruje svojim lekárom vo väzenskej nemocnici. Obáva sa totiž, že ho chcú zabiť, uviedla dnes agentúra Associated Press.

Exprezident Mubarak sa obáva, že ho chcú lekári zabiť
SITA

Od 2. júna, keď egyptský súd uznal Mubaraka vinným, že nezabránil zabíjaniu demonštrantov a odsúdil ho na doživotie, prichádzali o jeho zdravotnom stave protichodné informácie. Od svojho príchodu do väzenia trpel exprezident vysokým krvným tlakom a dýchacími ťažkosťami. Diagnostikovali mu ťažkú depresiu. V pondelok ho lekári museli dvakrát oživovať defibrilátorom po tom, čo nemal pulz.

Jeden z Mubarakových právnikov pre súkromnú egyptskú televíziu CBC povedal, že požiadal príslušné orgány o prevoz exprezidenta do lepšie vybavenej vojenskej nemocnice vzhľadom na jeho krehké zdravie.
"Mubarak už viac neverí nikomu. Bol prekvapený, že ho liečia noví lekári, iní, než ho liečili predtým, a bojí sa čokoľvek vziať od kohokoľvek. Nerozoznáva tváre okolo seba," povedal Faríd ad-Díb.

Kritici tvrdia, že exprezidentov zlý stav sa preháňa, aby získal súcit verejnosti a pripravil Egypťanov na premiestnenie z väznice do iného zdravotníckeho zariadenia. Mubaraka odsúdili 2. júna na doživotné väzenie za to, že nezabránil zabitiu demonštrantov počas povstania, ktoré vlani viedlo k jeho odstúpeniu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok