Sagan triumfoval aj v 4. etape Okolo Švajčiarska

TASR
12.6.2012 18:13

Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Luquigas-Cannondale sa v utorok tešil už zo svojho tretieho víťazstva na pretekoch Okolo Švajčiarska. Dvadsaťdvaročný špurtér sa presadil v záverečných metroch 4. etapy z Aarbergu do Trimbach/Oltenu (188 km), keď mu v cieli namerali čas 4:36:55 h.

Sagan triumfoval aj v 4. etape Okolo Švajčiarska
SITA

Sagan triumfoval aj v časovkovom prológu a pondelňajšej tretej etape pretekov. Na konte má v tomto roku už jedenásť etapových prvenstiev. "Som veľmi spokojný, že sa mi podarilo zaknihovať ďalšie víťazstvo. Dnešná etapa nebola ľahká, veľmi mi pomohol Moreno Moser, za triumf vďačím najmä jemu," povedal v cieli Sagan, ktorý v záverečnom špurte nedal šancu druhému Španielovi Josemu Joaquinovi Rojasovi a tretiemu Michaelovi Albasinimu zo Švajčiarska.

V priebežnom poradí naďalej vedie Portugalčan Rui Faria da Costa, ktorý má osemsekundový náskok pred Fränkom Schleckom z Luxemburgu.

výsledky 4. etapy (Aarberg - Trimbach/Olten, 188 km):
1. Peter SAGAN (SR/Liquigas-Cannondale) 4:36:55 h, 2. Jose Joaquin Rojas (Šp./Movistar), 3. Michael Albasini (Švaj./Orica GreenEdge), 4. Heinrich Haussler (Aus./Garmin-Barracuda), 5. Francesco Gavazzi (Tal./Astana), 6. Vladimir Gusev (Rus./Kaťuša) všetci rovnaký čas

celkové poradie:
1. Rui Faria Da Costa (Port./Movistar) 15:43:52 h, 2. Fränk Schleck (Lux./RadioShack-Nissan) +8 s, 3. Roman Kreuziger (ČR/Astana) +15, 4. Thibaut Pinot (Fr./FDJ-Big Mat) +19, 5. Nicolas Roche (Ír./AG2R La Mondiale) +21, 6. Thomas Löfkvist (Švéd./Sky) rovnaký čas

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok