Najhľadanejšieho mafiána Mella odfotografovali v Prahe

SITA
11.6.2012 08:40

Na verejnom mieste v centre Prahy sa pred pár mesiacmi pohyboval najhľadanejší Slovák Karol Mello, informuje denník Sme. Fotografiu, ktorá ho zachytáva, získal český denník Mladá fronta Dnes. Záber je zo známej pražskej pivnice U Zlatého tygra.

Najhľadanejšieho mafiána Mella odfotografovali v Prahe
TASR

„Podľa našich zdrojov je fotka z jesene 2011. Urobil ju podnikateľ Čestmír Vašák, ktorý je spolumajiteľom nevestinca Escade v pražských Nusliach,“ povedal pre Sme reportér Jaroslav Kmenta. Na jeseň 2011 bol Karol Mello už niekoľko mesiacov na úteku. Európsky zatykač na neho súd vydal vlani v júli. Práve v tom čase bývalý šéf prokuratúry oznámil, že polícia mala informácie o pobyte Karola Mella v Kosove. Podľa Sme pre nezhody medzi políciou a Generálnou prokuratúrou však zmizol ako už niekoľkokrát v minulosti. 

Pre Karola Mella podľa denníka teda zrejme nebol problém vycestovať z Kosova, odkiaľ je vydávanie zločincov problematické. Následne žil v susednom Česku. Miesto jeho súčasného pobytu nie je známe. Polícia sa teraz nechce vyjadrovať, či má informácie o jeho pohybe. Neodpovedala ani na otázku, či vie, že sa zdržiaval v Česku. „Vzhľadom na taktiku pátracej činnosti po týchto osobách nie je vhodné zverejňovať akékoľvek čiastkové informácie,“ odpovedala Denisa Baloghová z policajného prezídia.

Karol Mello je obžalovaný z organizovania atentátu, pri ktorom v roku 2004 v Moste pri Bratislave omylom zastrelili mladú ženu s dieťaťom. Proces pokračuje v jeho neprítomnosti. V máji ho polícia obvinila aj z vraždy jedného z bývalých silných mužov bratislavského podsvetia Petra Čongrádyho, ktorého zastrelili v roku 2004.

Česi si nemyslia, že Mello je u nich

Česká polícia sa nedomnieva, že najhľadanejší Slovák sa nachádzal na území Českej republiky. "Pravosť fotografie, vyhotovenej v hostinci nemôžeme ani potvrdiť, ani vyvrátiť," uviedla hovorkyňa policajného prezídia ČR Dagmar Bednarčíková.

Polícia ČR už informácie o Mellovi v minulosti preverovala. V súčasnosti pokračuje pátranie prostredníctvom Interpolu. Keďže si česká polícia nemyslí, že je Mello v republike, nebude robiť ani rozsiahle vyšetrovanie alebo previerky. "Pátranie ponechávame plne v gescii slovenskej polície," dodala Bednarčíková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok