Vysokoškoláci môžu získať grant na podporu umenia do 5000 eur

TASR
10.6.2012 11:21

Nový grantový program na podporu tvorby študentov vysokých škôl s umeleckým zameraním pod názvom Viac umenia prináša Nadácia Tatra banky. Venuje naň 40.000 eur a maximálna výška podpory jedného projektu je 5000 eur. Termín na prihlásenie projektov je do 28. septembra.

Vysokoškoláci môžu získať grant na podporu umenia do 5000 eur
SITA

Grant je určený pre ambiciózne projekty z oblasti audiovizuálnej tvorby, divadla, hudby, literatúry alebo výtvarného umenia. Viac umenia je prvý grantový program na podporu umeleckej tvorby v oblastiach, ktoré uvedená nadácia tradične oceňuje svojou výročnou cenou za umenie. Podpora je určená pre aktívne skupiny študentov všetkých troch stupňov štúdia, učiteľov a slobodných umelcov, ktorí sa venujú tvorbe umeleckých diel. Program netradičnou formou prepája obe strategické zamerania nadácie – vzdelávanie a umenie tak, že umožňuje študentom umeleckých smerov učiť sa od renomovaných pedagógov – umelcov. Zároveň tak získavajú dobrú referenciu pre ďalšie umelecké uplatnenie.

"Máme granty na podporu štúdia v zahraničí, projektov na školách či inovatívnych nápadov mladých podnikateľov a grant Viac umenia nám v tejto mozaike chýbal," zdôvodnila pre TASR Milada Halová, manažérka nadácie a sponzoringu spomínanej banky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok