T. Hasala: Bolo by nezmyslom rezignovať na poľský trh

TASR
10.6.2012 11:02

Slovensko by podľa prezidenta Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr (SACKA) Tomáša Hasalu malo ako krajina využiť potenciál, ktorý má.

T. Hasala: Bolo by nezmyslom rezignovať na poľský trh
SITA

Ani zďaleka nie je ešte na strope záujmu okolitých krajín. Slováci by pritom nemali rezignovať a mali by ešte zabojovať o turistov z Poľska.


"Zavedenie eura veľmi poškodilo návštevnosť Poliakov na Slovensku, ale s tým nič nenarobíme a musíme sa snažiť dobyť naše pozície späť," uviedol Hasala pre TASR. Poľsko je podľa jeho slov logicky najbližším trhom SR s veľkým množstvom ľudí, ktorí vedia o Slovensku. Z minulosti je jasné, že majú záujem o našu krajinu a majú reč veľmi podobnú slovenčine. "Všetky tieto výhody tam sú, preto by bolo nezmyslom rezignovať na poľský trh," dodal Hasala.


Podľa údajov Štatistického úradu (ŠÚ) SR sa v roku 2011 ubytovalo na Slovensku 172.001 poľských turistov. V roku 2008, teda pred zavedením eura a tiež pred nástupom krízy, bol ich počet 308.437.


Celkovo sa pritom v roku 2011 ubytovalo na Slovensku takmer 1,5 milióna zahraničných návštevníkov. Podľa Hasalu by mal byť ich počet aj v tomto roku približne rovnaký ako vlani. "Nie je žiaden dôvod, prečo by tieto čísla mali byť výrazne odlišné," konštatoval. Minulý rok pritom priali slovenskému cestovnému ruchu Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji, ktoré do krajiny prilákali viac návštevníkov. "Plusom v počte návštevníkov by tak bolo aj udržanie minuloročného stavu," dodal Hasala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok