Na OH pôjde Dukátová, Kaliskej ušlo finále o 0,11 s

SITA
10.6.2012 10:49

Slovensko bude na Hrách XXX. olympiády v Londýne vo vodnoslalomárskej súťaži kajakárok reprezentovať Jana Dukátová. Dvojnásobná olympijská víťazka Elena Kaliská prehrala interný "rozstrel" s Dukátovou 0:2.

Na OH pôjde Dukátová, Kaliskej ušlo finále o 0,11 s
SITA

Rozhodlo o tom už predpoludňajšie semifinále K1 žien na pretekoch Svetového pohára vo waleskom Cardiffe. Dukátová v ňom skončila piata, Kaliská obsadila jedenástu, teda prvú nepostupovú priečku. Od postupu ju delilo 11 stotín sekundy. Znamená to, že vo finále nastúpi iba Dukátová a keďže svoju súperku o jedinú slovenskú miestenku do Londýna zdolala aj pred mesiacom na ME v nemeckom Augsburgu, definitívne si zabezpečila účasť na súťažiach pod piatimi kruhmi. Kaliská teda nebude obhajovať svoje zlato z posledných dvoch OH v Aténach 2004 a Pekingu 2008. Dvadsaťdeväťročná Dukátová bude na OH štartovať prvýkrát v kariére.

Obe Slovenky mali na trati jeden nedovolený dotyk bránky. Skúsenej štyridsiatničke Elena Kaliskej sa stala osudnou deviata bránka z 23 na trati. Bez dotyku na nej by skončila v semifinále ôsma a o jej internom súboji s rivalkou o olympijskú miestenku by rozhodovalo až finále. Dukátová rovnako nezvládla jazdu bez chyby. "Ťukla" si na 14. bránke, ale bola o vyše štyri sekundy rýchlejšia ako Kaliská.

Tretia Slovenka v 30-člennom semifinále Dana Mannová skončila na 29 . mieste. Vynechala 21. bránku a vzdala to, vzápätí "obišla" aj dvadsaťdvojku a keďže predtým mala dotyk na trinástke, so 102 trestnými sekundami obsadila predposlednú priečku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok