Dáni porazili favorizovaných Holanďanov

SITA
10.6.2012 08:35

Futbalisti Dánska pomerne prekvapujúco zvíťazili v sobotňajšom stretnutí v základnej B-skupine na XIV. majstrovstvách Európy nad Holanďanmi 1:0.

Dáni porazili favorizovaných Holanďanov
SITA

O jediný presný zásah duelu na štadióne OSK Metalist v ukrajinskom Charkove sa postaral individuálnou akciou útočník Bröndby Kodaň Michael Krohn-Dehli v 24. min. Obe mužstvá ponúkli fanúšikom krásne futbalové divadlo. Mnoho šancí však zostalo nevyužitých. Holanďania doplatili najmä na veľa nepremenených šancí v druhom polčase. Vo vyložených šanciach zlyhali hviezdy Huntelaar, Van Persie i Robben.

V úvodnej štvrťhodine mali viac z hry favorizovaní a technicky disponovanejší Holanďania. Šance Van Persieho, Robbena či Van Bommela sa však neskončili gólom. Naopak, udrelo na druhej strane. V 24. min sa krásnou individuálnou akciou presadil Krohn-Dehli. Útočník Bröndby Kodaň skóroval strelou pomedzi nohy holandského brankára. Odpovedať mohol obranca Vlaar. Jeho hlavička v 29. min po rohovom kope Robbena však minula priestor medzi tromi žrďami. V 36. min katastrofálne rozohral dánsky gólman Andersen, loptu zachytil pred pokutovým územím Robben a jeho následná strela skončila na žrdi. O tri minúty neskôr sa pekne preštrikoval pred šestnástkou Afellay, ale jeho technická strela smerovala tesne nad brvno. Dáni mohli viesť aj o dva góly. V 41. min z priestoru pravého krídla pekne odcentroval obranca Jacobsen, ale volej Zimlinga zo stredu pokutového územia nebol prudký ani presný. Tempo zápasu v závere prvého dejstva gradovalo. Obrovskú tutovku spálil Van Persie, zaskvel sa gólman Andersen.

Druhé dejstvo otvorila typická akcia Robbena, jeho kľučka a následná strela ľavačkou však nepriniesla gólový zápis Holandska. Aktivitou hýril najmä Van Persie, ale ani jeho dve zakončenia neznamenali gól. V 51. min prudko pálil z diaľky Van Bommel, no Andersen bol pozorný a vytlačil jeho strelu na rohový kop. Holanďania sa zahryzli do súpera, Afellay strieľal v 52. min tesne vedľa. Neskóroval ani Heitinga prudkou hlavičkou v 53. min. Rušný futbal pokračoval. V 54. min sa individuálnou akciou presadil v pokutovom území Krohn-Dehli, ale jeho spätná prihrávka nenašla spoluhráča. V 63. min nezužitkoval krásny center Sneijdera krídelník Robben a na konci 70. min narobila veľké problémy Stekelenburgovi strela aktívneho Krohna-Dehliho. Ďalšiu tutovku spálil striedajúci kanonier Huntelaar, ktorý nevyužil nádhernú prihrávku Sneijdera. Záverečný tlak "oranjes" už nepriniesol gólové vyústenie, preto Dáni zvíťazili najtesnejším rozdielom 1:0 a prekvapujúco získali tri body.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok