Minister zahraničia Lajčák oficiálne podal demisiu prezidentovi

TA3 SITA TASR
30.11.2018 11:05

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák oficiálne podal demisiu prezidentovi Andrejovi Kiskovi. O tomto kroku informoval aj predsedu vlády Petra Pellegriniho.

Minister zahraničia Lajčák oficiálne podal demisiu prezidentovi
TASR

Lajčák rozhodnutie podať demisiu avizoval v nadväznosti na prijatie parlamentného uznesenia o Globálnom pakte OSN o migrácii. Vláda má podľa poslancov k paktu, na tvorbe ktorého sa Lajčák podieľal, zaujať nesúhlasné stanovisko. Uznesenie z dielne SNS a Smeru-SD poslanci vo štvrtok schválili 90 hlasmi.

Lajčákovi okrem iného prekážalo, keď sa informácie o pakte dezinterpretovali. "Zostáva mi rozum stáť, keď zisťujem, kto všetko je tu odborník na interné procedúry OSN, kto všetko to vykladá veci, o ktorých nemá ani potuchy. Uráža to moju racionalitu aj integritu ako človeka. Zadefinoval som svoje červené čiary a počkajme si, ako sa veci vyvinú," poznamenal. "Tu sa bijú dve veci, jednak moja zodpovednosť voči rezortu, voči úlohám, ktoré pred nami stoja. Ale musím byť v súlade sám so sebou. Nemôžem robiť svoju prácu, pokiaľ neverím v to, čo robím, alebo pokiaľ nevidím, že mám priestor na to, aby sme robili to, čo považujeme za správne," vysvetľoval pred tým, ako oznámil svoje rozhodnutie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok