Kuffa: Ak máme 4 percentá gayov, prečo nesedí Fořt v parlamente?

TASR
8.6.2012 14:36

V prípade, že by homosexuáli skutočne mali takú podporu, ako hovoria, poslanec za SaS Stanislav Fořt, ktorý sa v minulosti priznal, že je gej, by ostal v parlamente aj po marcových voľbách. Nakoniec ho však krúžkovalo menej ako 1200 ľudí, uviedol poslanec OĽaNO Štefan Kuffa.

Kuffa: Ak máme 4 percentá gayov, prečo nesedí Fořt v parlamente?
SITA

"To je tá vzorka? 1200 na Slovensku? Prečo nedostal 220.000 hlasov, keď hovoríme, že máme štyri percentá homosexuálov?" pýtal sa Kuffa. Opätovne podčiarkol, že je proti podobným zhromaždeniam aj proti ideám, ktoré presadzujú. Svoj postoj sa však v sobotu verejne na Pride prezentovať nechystá.

"Nikdy tieto aktivity nepodporím. Vždy budem podporovať tradičnú rodinu a vzťah medzi mužom a ženou. Je pohoršujúce, ak diplomati, tak ako u nás na Slovensku, idú podporovať tento Pride," povedal na margo listu veľvyslancov. Ten podpísalo 18 diplomatov, ktorí podporujú bratislavské zhromaždenie LGTB komunity.

Stanovisko veľvyslancov vlani kritizovalo niekoľko osobností slovenského verejného života, medzi nimi aj bývalý poslanec OKS, ktorý dnes v parlamente reprezentuje SaS, Peter Osuský. Ten vtedy podporil list osobností, lebo je presvedčený, že diplomati podporovali také požiadavky právnych zmien, ktoré sa nemohli realizovať v ich vlastných krajinách. Ako liberál by dnes podľa vlastných podporil "rozumné rozšírenie práv" sexuálnych menšín.

Nevie si však predstaviť napríklad, že by podporil adopciu detí neheterosexuálnymi pármi. "Domnievam sa, že tieto pochody veľmi neprospievajú cieľom, ktoré zúčastnení chcú dosiahnuť, a možno sú čiastočne aj kontraproduktívne," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok